Έλληνες χούλιγκανς ή μία… φανταστική ιστορία;

Με τον δικό τους τρόπο φαίνεται πως παρουσιάζουν την αλήθεια οι Ολλανδοί σε σχέση με μικρής έκτασης επεισόδια που έλαβαν χώρα σε καφέ του Άμστερνταμ το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν το εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με την Αλκμάαρ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dichtbij.nl», οπαδοί του ΠΑΟΚ προσχεδίασαν και τελικά διέπραξαν καταστροφές στο «Cafe de Dam» του Ντάμστραατ. Συγκεκριμένα, φωτογραφίες απεικονίζουν πεταμένες καρέκλες στον δρόμο. «Οι ζημιές υπολογίζονται σε χιλιάδες δολάρια. Γιατί προκάλεσαν τα επεισόδια οι οπαδοί δεν έχει γίνει γνωστό. Η Αστυνομία ακόμη τους ψάχνει, αλλά δεν τους έχει βρει», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ στη συνέχεια φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός αυτόπτη μάρτυρα: «Ήταν σχεδόν μια προσχεδιασμένη ενέργεια από τους Ελληνες οπαδούς. Η Αστυνομία ήταν όλο το απόγευμα στην πλατεία Νταμ με τέσσερα λεωφορεία, αλλά μόλις έφυγαν τα πάντα ‘στράβωσαν’».

Βέβαια η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, αφού όπως υποστηρίζουν από τον ελληνικό σύλλογο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, πετώντας αντικείμενα και καταστρέφοντας ξένη ιδιόκτητη περιουσία. Αντίθετα, φαίνεται να προκλήθηκαν από «θερμόαιμους» οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι συμμετείχαν και εκείνοι στα ολιγόλεπτης διάρκειας μικροεπεισόδια.

Προφανώς, οι Ολλανδοί έχοντας… πάτημα από τις αλλεπάλληλες ποινές που έχουν επιβληθεί στον «δικέφαλο του Βορρά», είναι αρκετά προκατειλημμένοι και ελπίζουν με τις αναφορές αυτές να πετύχουν μία ακόμη βαρύτερη τιμωρία της ελληνικής ομάδας.

Βέβαια, δεν αμφισβητείται ότι έγιναν κάποιες φασαρίες, με συμμετέχοντες φίλους του ΠΑΟΚ, ωστόσο η διάσταση που τους αποδίδεται είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τι πραγματικά συνέβη.

Διαβάστε επίσης