ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Come back μέσω Αιγύπτου στη διεθνή αγορά

Τα ΕΑΣ ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια,

Με ένα διεθνές deal αρχικού προϋπολογισμού €3.000.000 με το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, κάνει την επανεμφάνισή της στις αγορές του εξωτερικού η ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), επιβεβαιώνοντας όσους διαβλέπουν ευοίωνες προοπτικές στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Η συνεργασία των ΕΑΣ με το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας που επιτεύχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό αφορά την προμήθεια πυρομαχικών 105 mm, και η ελληνική βιομηχανία κατάφερε να «προσπεράσει» ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές. Ωστόσο η επιτυχία δεν εξαντλείται στο επιχειρηματικό πεδίο, καθώς η ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα σε μια εποχή σοβαρών γεωπολιτικών προκλήσεων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα