«Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας» από τον Δημόκριτο 10-13 Ιουλίου

Ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου, το «Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας» (Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation).

Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί έμφαση στις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων (Exponential Technologies).

Μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Singularity University, θα πραγματοποιηθεί μία ημερίδα για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και τις θέσεις απασχόλησης του μέλλοντος.

Επίσης, θα διοργανωθούν τέσσερα Εργαστήρια (Workshops) που θα καλύψουν θέματα όπως η διαχείριση κινδύνων των νανοϋλικών για την υγεία και το περιβάλλον, η αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων (big data) στην ιατρική ακριβείας και τα εναλλακτικά καύσιμα.

Τέλος, το Φόρουμ, σε συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης για επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία, διερευνώντας κοινές επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα