ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ: Δεν άλλαξε ο Μανωλιός (Τσαβούσογλου) και συνέχισε τις απειλές αλλιώς…

Τζάμπα η όποια αισιοδοξία για τις διερευνητικές επαφές της Κωνσταντινούπολης στις 25 Ιανουαρίου

Για τουρκική κουτοπονηριά έκανε λόγο χθες το iapopsi.gr σχολιάζοντας την αρχική είδηση της πρόσκληση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και φρόντισε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να μας επιβεβαιώσει.

«Η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι. Αντιδράσαμε και αν ξανασυμβεί θα το ξανακάνουμε. Το μικρό διάστημα Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου έδειξε ότι η κλιμάκωση δεν θα φέρει αποτέλεσμα σε κανέναν και στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου η ΕΕ υιοθέτησε μια πιο ήπια γλώσσα». Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έχοντας μάλιστα απέναντί του τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα μία ημέρα μετά από την επισημοποίηση του 61ου διερευνητικού γύρου που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.

Τι είπε δηλαδή ο Τσαβούσογλου; Απείλησε εμμέσως πλην σαφώς τις Βρυξέλλες ότι αν τολμήσουν να καταγγείλουν έστω και λεκτικά (σ.σ. γιατί κυρώσεις δεν είδαμε ποτέ) τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, τότε και η Άγκυρα θα καταφύγει εκ νέου στη διπλωματία των κανονιοφόρων, όπως έκανε μέχρι πρότινος.

Κάπως έτσι, λοιπόν, φαίνεται ότι εννοεί τον διάλογο η Άγκυρα. Με κουτοπονηριές και ως μέρος ενός ανατολίτικου παζαριού που εμπεριέχει όχι τα επιχειρήματα που δεν υπάρχουν, αλλά απειλές και εκφοβισμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα