«Ελβετικά…POS» και «ΙΚΑ Ισπανίας»

Η επιχείρηση ‘’Τρίαινα’’ ταρακούνησε το «νησί των ανέμων» καθώς σε ελέγχους των εφοριακών ξετρύπωσαν περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής. Διάσημα και πολυτελή καταστήματα χρησιμοποιούσαν Ελβετικούς λογαριασμούς στα τερματικά POS. Ασφάλειες εργασίας σε χώρα του εξωτερικού. Παράταση παραμονής του κλιμάκιου λόγω των πολλών ευρημάτων φοροδιαφυγής. Νέος εφοριακός έλεγχος θα «ξεσκονίσει» κι άλλο νησί των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια των ελέγχων των εφοριακών σημαντική χαρακτηρίζεται η περίπτωση όπου σε υποκαταστήματα πασίγνωστης διεθνούς μάρκας πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ στη Χώρα και στο διάσημο κατάστημα της Μυκόνου το ‘’Νάμμος Village’’ βρέθηκαν στην κατοχή τους τερματικά POS συνδεδεμένα σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τα τερματικά POS κατασχέθηκαν, ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών έχει μπει το προσωπικό των υποκαταστημάτων, για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς πρόκειται κατά κύριο λόγο για Ισπανούς, που φέρονται ασφαλισμένοι στον ασφαλιστικό φορέα της χώρας τους.

«Ρολά» κατεβάζουν για 48 ώρες και οι ξενοδόχοι στη Χώρα της Μυκόνου, αφού το πλυντήριο πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση που εξυπηρετεί όλες τις μονάδες της περιοχής για τα σεντόνια και τις πετσέτες καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

«Λουκέτο» για 48 ώρες μπήκε και στο γνωστό παραλιακό «Καλούα» της Παράγκας, για μη έκδοση αποδείξεων 3.500 ευρώ, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στο κατάστημα που πουλούσε είδη θαλάσσης τα εμπορεύματα δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τιμολόγια.

Στο «μικροσκόπιο» των εφοριακών και οι ταμειακές μηχανές

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο πολυτελές εστιατόριο «Κατρίν» διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έχει αρρύθμιστες οφειλές 380.000 ευρώ και έτσι με συνδρομή δικαστικών επιμελητών έγινε επιτόπου κατάσχεση εισπράξεων περίπου 19.000 ευρώ.

Το πολυπληθές κλιμάκιο εφοριακών, στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας και δικαστικών επιμελητών θα παρατείνει την παρουσία του στη Μύκονο λόγω των ευρημάτων και θα ακολουθήσει νέος γύρος ελέγχων σε άλλο νησί των Κυκλάδων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η «Τρίαινα» θα ταρακουνήσει τη Σαντορίνη.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα