Έμεινε μόνος με την οικογένεια και τις «γλίτσες» ο Τσίπρας

Η κίνηση των «53» και η νεότερη γενιά των στελεχών έπαθαν αφωνία και απέφυγαν ακόμη και να αγοράσουν την «Αυγή»

Οι παλιοί ΠΑΣΟΚτζήδες έλεγαν αναφερόμενοι στο κόμμα τους ότι «με το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πλήττεις». Κι εννοούσαν τους πολλούς τρόπους που είχαν για να εκφράσουν την γκρίνια τους και τις διαφορετικές απόψεις, ακόμη και όταν όλα έδειχναν ήρεμα.

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, πολλά στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι εραστές του «αυριανισμού», έχουν μετοικήσει εις την Κουμουνδούρου και τα περίχωρά της, αλλά και αυτό που αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει ακόμη και τη φαντασία τους, αρρωστημένη ή όχι. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν 1.000 διαφορετικούς τρόπους για να «σκοτωθούν». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψυχική ένωση μεταξύ των τάσεων έχει πάψει να υφίσταται, καθώς υπάρχει διαφορετική πολιτική κουλτούρα και διαφορετική αντίληψη.

Έτσι, όλοι οι προεδρικοί με πρώτους και καλύτερους την κα Ζανέτ Τσίπρα (αδελφή του προέδρου) και τον κ. Γιώργο Τσίπρα (πρώτος εξάδελφος του προέδρου) έτρεξαν να δηλώσουν πως συμφωνούν με το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», όπου εξίσωνε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το ναζιστικό μόρφωμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μεταξύ των πρώτων που έτρεξε να υποστηρίξει την «Αυγή» ήταν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει λαμπρό δικαστικό μέλλον μπροστά του με τις υποθέσεις Μιωνή και Καλογρίτσα. Άσε που ο Σταύρος Κοντονής του φορτώνει και την αγορά του VAR. Ο κ. Κοντονής κατηγορεί τον Παππά, ότι μετά από μεγάλη πρεμούρα που επέδειξε, το αγόρασε μέσω του υπουργείου του και ακριβά και δίχως τη γραμμή του οφ σάιντ.

Έπαθαν αφωνία

Τουναντίον οι «53» υπέστησαν αφωνία και δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση να υπερασπιστούν το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Κι εντάξει, οι «53» ήταν λογικό να διαφοροποιηθούν, καθώς ουδείς ξεχνά ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει εντόνως τη διαφωνία του με τη φράση «πολιτικός απατεώνας» που είχε χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας για τον Μητσοτάκη. Και όταν δεν συμφωνεί με το «πολιτικός απατεώνας», που είναι μεν ακραία, αλλά έχει ειπωθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν,  πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσει με το πρωτοσέλιδο. Το ίδιο έκαναν και τα υπόλοιπα στελέχη των «53». Ενδεικτικό, πάντως, της διαφορετικής αντίληψης που υπάρχει, είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εποχή», η οποία απηχεί τις απόψεις της τάσης. «Δικαστική απόφαση σταθμός – Η συνέχεια στην κοινωνία», γράφει η εφημερίδα.

Όμως αυτό που έκανε εντύπωση ήταν πως κάποια νεότερα στελέχη δεν τοποθετήθηκαν και γενικότερα απέφυγαν να πουν οτιδήποτε. Ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και οι Κατερίνα Αχτσιόγλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Μπουρνούς, Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά., άφησαν τους προεδρικούς να κάνουν παιχνίδι.

Τους προεδρικούς τους οποίους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκαλούν και «γλίτσες», επειδή στη μάχη που δίνουν για ένα κομματικό οφίτσιο χρησιμοποιούν τη γνωστή ατάκα του Τσοχατζόπουλου προς τον Παπανδρέου «αυτό θα έλεγα κι εγώ τώρα, πρόεδρε, πως έχεις δίκιο». Εξάλλου οι περισσότεροι… εμπνεύστηκαν από το… ιδεολογικό όραμα του καταδικασθέντος (τελεσίδικες οι αποφάσεις) για μίζες Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ την ίδια ώρα και ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τεράστια μάχη για να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στους ίδιους αρέσει το παρατσούκλι «πραιτοριανοί» και ικανοποιούνται όταν τους αποκαλούν έτσι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα