«Εμείς (η Αριστερή Πλατφόρμα) είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ»

Για μία ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, διαχώρισε τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική και τάχθηκε στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, δήλωσε πως «δεν ψηφίζω μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να φέρει μνημονιακές συμφωνίες. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο», ενώ προσέθεσε πως στηρίζει μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. «Από αυτή τη γραμμή δεν μετακινούμαστε ούτε βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας για τις νέες προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αρνήθηκε ότι έχουν τέτοιο χαρακτήρα, αλλά υποστήριξε πως επρόκειτο για προγραμματισμένες εδώ και καιρό εκδηλώσεις, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Λαφαζάνη για τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, αρνήθηκε ως «αστυνομικό μυθιστόρημα» τα περί ριφιφί, αλλά τόνισε πως όντως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα, τα οποία, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών υπήρχαν σκέψεις να αξιοποιηθούν. «Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών η αναζήτηση αυτή εναλλακτικών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατακριτέα», τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.

Επιχειρώντας να εξηγήσει το γιατί δεν παραιτείται από την έδρα του, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση των οργάνων του κόμματος που να είναι υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, άρα, είπε, δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός, αρνούμενος πάντως να χαρακτηρίσει έτσι τον πρωθυπουργό.

«Εμείς είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δώσαμε αγώνα για να γίνει από μικρό κόμμα κυβέρνηση, δεν είμαστε περαστικοί και ενοικιαστές, αλλά συνιδιοκτήτες, όμως δεν υπάρχει θέμα έξωσης», εκτίμησε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Διαβάστε επίσης