«Εμφύλιος» στον ΠΑΟΚ, «προδότες» Τσίπρας, Σαββίδης!

Τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα έγραψε η «Α» και, μάλιστα, με ακρίβεια εκατομμυριοστού. Ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα έκανε χαρές και κορδελάκια με τον Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Γιατί; Διότι αν πήγαινε, θα ήταν σαν να υιοθετούσε τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για «δωράκι» στην Τούμπα. Τώρα, όμως, που δεν πήρε θέση κι άφησε «φλου» το θέμα, πέτυχε το ακατόρθωτο. Να χωρίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα δύο. Έτσι, όμως, γίνεται, όταν κάποιος παίρνει αποφάσεις. Κάπου κερδίζει, και κάπου χάνει. Ο Σαββίδης κέρδισε δέκα στρέμματα χωράφι γύρω-γύρω από το γήπεδο και έχασε το συμπαγές του λαού του ΠΑΟΚ. Ξέσπασε «εμφύλιος»!

Πρώτα έβγαλαν ανακοίνωση οι οργανωμένοι «PAOK POLICHNI CLUB since 1989» στο facebook και προκάλεσαν σεισμό στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη διασπορά. Ακολούθησε μία άλλη ανακοίνωση, αυτήν τη φορά από τον ιστορικό ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών, που κι αυτή «σπάει κόκαλα». Και οι δυο ανακοινώσεις είναι ευθείες βολές στην κυβέρνηση και τον Ιβάν Σαββίδη προσωπικά, αλλά και τον Π. Καμμένο. Μιλούν για «προδοσία»!

Η ανακοίνωση του PAOK POLICHNI CLUB since 1989 έχει ως εξής:

«PAOK POLICHNI CLUB since 1989

September 9 at 2:28 AM 

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που πήραν μέρος στην πόλη μας, για παράδειγμα όπως αυτό που τα όργανα της νέας τάξης βαρούσαν παιδάκια, ηλικιωμένους και γενικά στο σύνολο απλούς πολίτες, έχει ως αποτέλεσμα να φτάσει τον κόσμο στο έσχατο σημείο της οργής του!!! Έχουμε έναν πρωθυπουργό που την ώρα που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και τον καθοδηγούν τρίτοι η αντίδραση της ΠΑΕ είναι να τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες και να τους δίνει την ασπρόμαυρη τιμημένη φανέλα μας.
Με αυτό που κάνατε διαλέξατε το λάθος στρατόπεδο και έρχεστε απέναντι μας! Δώσατε στους προδότες την φανέλα του Π.Α.Ο.Κ., άρα είστε και σεις το ίδιο, εξίσου προδότες μαζί τους, όπως και όποιο φυτό σας υποστηρίζει. Για μας δεν είστε τίποτα, απλά περαστικοί όπως όλοι οι άλλοι, γι αυτό θέλουμε τον υπεύθυνο του συμβάντος να πληρώσει έτσι όπως του αρμόζει.
Εσείς μας κατηγορήσατε για μια φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία.
Δεν θέλουμε τέτοιο γήπεδο όπως το ονειρεύεται η αρρωστημένη φαντασία σας, δεν θέλουμε καμιά συνεργασία με αυτούς που έχουν κάνει τους Έλληνες σκλάβους.

ΥΓ: ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

ΥΓ2: ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΥΓ4: Π.Α.Ο.Κ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ»

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ ο Ιβάν Σαββίδης και οι κυβερνητικοί, ακολούθησε μία ακόμα ανακοίνωση που «σφάζει» συνειδήσεις, αυτήν τη φορά από τον ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι οπαδοί του ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών καταφέρονται κατά του Σαββίδη, ότι επέτρεψε να δοθεί «δώρο» η φανέλα με το «12» η οποία, όπως αναφέρουν, αποσύρθηκε για να εκφράζει τον «12ο» παίκτη, αλλά και τις θύμησες των νεκρών οπαδών του «δικεφάλου». Αυτή η φανέλα δόθηκε από τον… Μάκη Γκαγκάτση στον Π. Καμμένο! (Απορία: Ποιον αποκαλούν… «Marie Claire» στην ανακοίνωσή τους;)

Για δε τις φανέλες-«δώρα» προς τον Τσίπρα και τον Αμερικανό πρέσβη, αναφέρουν ότι το «19» και το «26» έχουν συμβολισμό την ίδρυση του ΠΑΟΚ το 1926! Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψουν με τίποτα να γκρεμιστεί ούτε κόκκος σκυροδέματος από το γήπεδο-ιδιοκτησία και κόπο των παππούδων μας, χωρίς τη διασφάλιση της μάνας του Συλλόγου, του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, δηλαδή.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από τη μακροσκελή ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών, χωρίς ουδεμία παρέμβαση από την «Α»:

ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών

«Παρέδωσαν τη φανέλα στην Κυβέρνηση της Απάτης» 

«Άλλη μια χρονιά με το καλημέρα του Σεπτέμβρη ο εκάστοτε κυβερνητικός μηχανισμός επικονίασης φυτών ανέβηκε σύσσωμος στη Θεσσαλονίκη για να ψαρέψει ψηφαλάκια ανεκδιήγητων υπηκόων, οι οποίοι κάθε φορά που νικάει το κόμμα τους σε εθνικές εκλογές μαζεύονται παστωμένοι στο σύνταγμα για να χορέψουν λαμπάντα με τους βιαστές τους. Γνωστά τα έργα και ημέρες των Θαθαθαθα, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το παροντικό κρατικό σκυλολόι του Τσίπρα και της συγκυβέρνησής του.

Και ενώ στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιούνταν οι ετήσιοι παλμικοί ερεθισμοί των θυμάτων, στο περίπτερο του ΠΑΟΚ οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι υπάλληλοί του, είχαν την φαεινή ιδέα να παραδώσουν στον επικεφαλής της Κυβέρνησης Απάτη και στον συνοδευόμενο αυτού σκιώδη Πρωθυπουργό του κρατιδίου – Πρέσβη των δολοφόνων των Λαών, φανέλες του Συλλόγου, τιμητικά (για ποια τιμή, άγνωστον, μόνο ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Marie Claire θα ξέρει). Μάλιστα όχι φανέλες με όποια και όποια νούμερα, αλλά με το 19 και το 26, τους αριθμούς δηλαδή που σχηματίζουν ενωμένοι την ημερομηνία που οι αείμνηστοι Καλπακτσόγλου και Κοεμτζόπουλος έδωσαν σάρκα και οστά στον Φάρο και Οδηγό της ζωής μας. Αποσβολωμένοι από την ιεροσυλία, παρακολουθήσαμε μία ακόμα την αμέσως επόμενη μέρα, κατά πολύ μεγαλύτερη, όταν ο Πρόεδρος των ανελ κατέφτασε φρουρούμενος και περικυκλωμένος από διμοιρίες στο γήπεδο της ομάδας κατά τις 08,00 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εκεί και αφού εξήγγειλε ότι θα παραχωρήσει με μίσθωση έναν παντελώς αναξιοποίητο κρατικό χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ, ικανοποιημένοι από την εξαγγελία τίποτα, αποφάσισαν να χαριεντιστούν μαζί του και να χαρίσουν φωτογραφικά ενσταντανέ τολμώντας με περίσσιο θράσος να του δώσουν να κρατάει την φανέλα με το Νο12. Υπενθυμίζουμε στην ανιστόρητη παε ΠΑΟΚ που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων ότι το Νούμερο 12 είναι ταγμένο στη ζωντανή Θύμηση των νεκρών μας αδερφών που πέθαναν στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τα τέσσερα ιερά γράμματα.

Το Νούμερο 12 δεν χαρίζεται, ούτε κατακτιέται, το νούμερο 12 αποτελεί το Θεματοφύλακα της ύπαρξής μας, παραμένει ανέπαφο και ανέγγιχτο, αιώνια αφιερωμένο και φορεμένο από αυτούς που μαρτύρησαν τη ζωή τους για το Σύλλογο. Ερωτάται η παε ποιος τη νομιμοποίησε να δωρίζει φανέλες του Συλλόγου μας στη Κυβέρνηση Φλαμπουράρη που χάρισε ένα πρωτάθλημα κερδισμένο με αίμα από την ομάδα μας στο χάρτινο Εντερούν και τον λαθρέμπορό του. Ποιος τη διαφώτισε ότι μας είναι ευπρόσδεκτος ο πρέσβης των μακελάρηδων που στράφηκε κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ονομαστικά εκβιάζοντας το προτεκτοράτο του, αιτούμενος τη διακοπή της δραστηριότητάς του στην Β. Ελλάδα.

Ποιος την ενημέρωσε ότι δύναται να χαρίζει τη φανέλα του Οκτώβρη του 99 σε κάθε τυχάρπαστο. Ποιος της γνωστοποίησε ότι θα ανεχόμαστε να παρακολουθούμε ανενόχλητους τους τηλεπωλητές αντιπροέδρους του Ολυμπιακού (ΝΔ) – επόμενους αντιπροέδρους κυβέρνησης μπροστά στ’ ασπρόμαυρα.

Λαλίστατη η ΠΑΕ βγήκε να καταδικάσει μεμονωμένη ενέργεια φιλάθλου στο γήπεδο της Ν Σμύρνης, όπου φωτοβολίδα, έγινε ναυτική, χειροβομβίδα, οβίδα, πυρηνική κεφαλή, ενώ είχε ήδη καταδικαστεί από το σύνολο του οπαδικού μας κόσμου. Απούσα και κωφάλαλη τη στιγμή που η ομάδα κατεβαίνει για να σφαγιαστεί από την τετράδα στη Ν. Σμύρνη, στα γνωστά αποσπάσματα του Μπάρμπα Θωμά.

Απούσα και κωφάλαλη με το διορισμό του χασάπη Κομίνη φέτος και την εργώδη προσπάθεια να παραμείνει διεθνής, ενώ ορίζεται συνεχόμενα σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Απούσα και εγκληματικά αμελείς εσείς που επιτρέπετε την ύπαρξη του Κομίνη , την ύπαρξη του Παπαδόπουλου στην Τρίπολη από την ΕΠΣ Μακεδονίας, το στημένο θέατρο σκιών του παραμάγαζου της ΕΠΟ.

Καλείται η παε να σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο, όταν αφήνει στη τύχη της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την επένδυση στο αγωνιστικό τμήμα, βορά στα νύχια των πρωκταθλητών των δικαστικών αιθουσών. Καλείται η παε να σεβαστεί τα όσια και ιερά του Π.Α.Ο.Κ. γιατί εμείς οι μίζεροι δεν τυφλωνόμαστε από τις δήθεν εξαγγελίες νέων γηπέδων και αυτά μας είναι πλήρως αδιάφορα στη χώρα των ήξεων αφίξεων.

Δεν μας νοιάζουν τα κλικ σας, το κους κους και τα περί ανέμων και υδάτων, όταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιχειρείται η σκύλευση της ομάδας στα παρασκήνια. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε με ΤΙΠΟΤΑ και για ΤΙΠΟΤΑ να γκρεμιστεί ούτε κόκκος σκυροδέματος από το γήπεδο ιδιοκτησία και κόπο των παππούδων μας, χωρίς τη διασφάλιση της μάνας του Συλλόγου. Με λύσσα σε όλα τα πέταλα, με εισιτήρια ή μεμονωμένα. Αποφασίστε, ή θα ξυπνήσετε ή θα σας ξυπνήσουμε εμείς. Ή μαζί μας ή απέναντί μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών 1974».
 

Οι σύνδεσμοι αντιδρούν

ο Σαββίδης άφαντος

Και δεν είναι ότι ένας Σύνδεσμος Φιλάθλων έβγαλε μία ανακοίνωση. Σημασία έχει ότι κάτω από αυτή την ανακοίνωση σιγοντάρισαν χιλιάδες με συγχαρητήρια, στη λογική ότι, επιτέλους, κάποιος να τα πει, ρε παιδιά. Έτσι, όμως, είναι, όταν ο Σαββίδης δεν βγήκε να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα καλούδια του Τσίπρα και του Καμμένου, που πήγαν επάνω στη Θεσσαλονίκη για να ανταλλάξουν τη Μακεδονία με δέκα στρέμματα χωράφι γύρω από την Τούμπα. Μία κουβέντα να έλεγε ο Ιβάν, και θα τελείωναν όλα. Όπως είχε πει πριν από κάνα-δυο χρόνια ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας κι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, να έλεγε ότι έκανε λάθος κι ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξεπούλησαν τη Μακεδονία, και γι’ αυτό δεν θα πήγαινε ούτε στο Περίπτερο της Έκθεσης.

Ο Ιβάν προτίμησε να παίζει σε δυο ταμπλό, γιατί θεώρησε ότι τον λαό του ΠΑΟΚ τον έχει στο τσεπάκι του και τον κάνει ό,τι γουστάρει. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι έτσι. Αυτά τα παιδιά από την Πολίχνη την είδαν αλλιώς τη δουλειά, κι αυτοί που σχολίασαν από κάτω, δεν τρώνε σανό. Μέχρι και ειρωνεία για τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο Φιλάθλων, τους «Μακεδόνες», υπήρχαν σχόλια από κάτω, ότι οι Σκοπιανοί θα τους ζητήσουν ν’ αλλάξουν το όνομά τους! Και γι’ αυτό το διχαστικό πνεύμα για έναν σούπερ περήφανο λαό, που κουβαλάει ακόμα τον πόνο της προσφυγιάς μέσα του, υπεύθυνος είναι μόνο ο Σαββίδης. Αυτός που επέτρεψε στον Τσίπρα και τον Καμμένο να παίζουν… μπάλα χωρίς… διαιτητή στο γηπεδικό του ΠΑΟΚ.

Πήγε ο Πάνος ο Καμμένος στην Τούμπα, συνοδεία της ΕΡΤ, φυσικά, που πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει, και φωτογραφήθηκε με τον νεαρό Γκαγκάτση, τον Μάκη, στο γήπεδο. Του έδωσε, μάλιστα και φανέλα με το «12» ο Μάκης. Αυτήν τη φανέλα τη φόρεσε για τελευταία φορά ο Τζο Νάγκμπε και μετά αποσύρθηκε, γιατί το «12» ανήκει, πλέον, στους νεκρούς του «δικεφάλου του Βορρά», όπως αναφέρουν οι οργανωμένοι της Αθήνας, αλλά και στον 12ο παίκτη που είναι ο λαός του ΠΑΟΚ.

Κι αυτός ο λαός του ΠΑΟΚ έβλεπε τον Τσίπρα στην Έκθεση να κρατάει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τον Καμμένο στην Τούμπα κι έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένη. Γιατί; Διότι προφανώς είχε πάρει τέτοιες εντολές από τον Σαββίδη, να μην προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Ούτε στο συλλαλητήριο κατέβηκε οργανωμένα ο ΠΑΟΚ. Ολόκληρη Μακεδονία ξεπουλήθηκε και ο λαός του ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί. Μέχρι που ήρθε αυτή η κατραπακιά από τον Σύνδεσμο της Πολίχνης κι έφερε τα πάνω – κάτω.

Για «προδοσία» μιλάει η ανακοίνωση από την Πολίχνη. Και τα βάζει ευθέως κατά του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει. Όταν λέει η ανακοίνωση ότι ο Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα πάντα και στην ΠΑΕ τον υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες, ποιον ακριβώς φωτογραφίζει; Τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα στην ΠΑΕ, τον Ιβάν Σαββίδη.

Κι όχι μόνο αυτό. Στην ανακοίνωσή του το επισημαίνει ολοκάθαρα, ότι όποιοι έδωσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον «προδότη» Τσίπρα, είναι κι αυτοί «προδότες». Και καταλήγει ότι «για μας δεν είστε τίποτα, απλά περαστικοί, όπως όλοι οι άλλοι». Τα έμαθες τα νέα, Ιβάν; Σε σένα αναφέρονται. Όπως και για τη δήλωσή σου για τη φωτοβολίδα που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη στο ματς με τον Πανιώνιο. «Εσείς μας κατηγορήσατε για μία φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία».

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Οι οπαδοί του είναι χωρισμένοι σ’ αυτούς που έβαλαν πάνω απ’ όλα την εθνική τους συνείδηση και τα είπαν φόρα-παρτίδα, και σ’ αυτούς που συντάχθηκαν με την «γραμμή» του Ιβάν Σαββίδη. Ότι έπεσαν διάφορα τηλέφωνα, έπεσαν, αυτό είναι γεγονός. Το αποτέλεσμα περιμένουμε. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί στο γήπεδο και θα είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα να ξεσπάσει ένας «εμφύλιος» ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν κάνουν υποκλίσεις στον κάθε πολιτικό που τάζει γήπεδο για να ξεχαστεί το Μακεδονικό, και στους άλλους που ακολουθούν πιστά την πολιτική «γραμμή» του Σαββίδη ότι είναι και με τον Τσίπρα και με τον Μητσοτάκη. «Βαριές κουβέντες» ειπώθηκαν σ’ αυτή την ανακοίνωση, και το γάλα που χύθηκε, δεν μαζεύεται πια. Εκτός κι αν αναλάβει την υπόθεση ο μέγας διπλωμάτης Μάκης Γκαγκάτσης, να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της συμφιλίωσης. Ο Μάκης είναι πολιτικό ζώο (κατά τον Αριστοτέλη, μην παρεξηγηθούμε), έχει πάρει από τον Βασίλη Γκαγκάτση, επί σειρά ετών ποδοσφαιρικό μέγα ευεργέτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μάκης πήρε πολιτική οσμή, φώτιση και εμπειρία από τον Καμμένο όταν του παρέδιδε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ, για το «Σαββιδοτεχνείο» αυτές οι ανακοινώσεις των οργανωμένων από την Πολίχνη και την Αθήνα δεν βγήκαν ποτέ. Ουδείς ασχολήθηκε. Και τα «πρωτοπαλίκαρα» του Ιβάν ούτε έγραψαν υπέρ του Τσίπρα και του Καμμένου, ούτε κατά. Απολιτίκ και καλά, διότι προφανώς αυτή ήταν η «γραμμή». Ότι όπως όλες οι ομάδες φτιάχνουν γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να μένει πίσω, κι άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν κι ούτε μία αναφορά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα. Ο Μάκης ξέρει και χειρίζεται τον Τύπο. Κι αυτός κι ο Κυριάκος.

Ο Μαρινάκης «φοβάται» τον Γκαγκάτση…

Και μιας και ο Μάκης Γκαγκάτσης θ’ αναλάβει να τα βρει ο λαός του ΠΑΟΚ, θυμήθηκα τον Βασίλη τον Γκαγκάτση. Η εμπειρία κι η αξιοπιστία είναι το άπαν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, όταν ο Βασίλης έμεινε δίχως δουλειά, περίμενε τον Μαρινάκη να βγει από το «Καραϊσκάκης», μετά τον αγώνα για μια «καλησπέρα». Για κοινωνικούς λόγους καλής συμπεριφοράς. Είχε ανοικτή την πόρτα στο όχημα, έτοιμος και καλά να φύγει. Ότι μόλις έμπαινε μέσα για να την κοπανήσει. Μπορεί να ήταν και κάνα μισάωρο στο ένα πόδι (και το άλλο μέσα στο αυτοκίνητο), μέχρι να δει τον Μαρινάκη για μία «καλησπέρα». Ο Μαρινάκης ούτε που ασχολιότανε μαζί του, έμπαινε στο αυτοκίνητο κι έφευγε. Να δώσω και την είδηση; Ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη τα «βρήκαν», αυτό είναι γνωστό. Κι όσοι ξέρουνε πράγματα, λένε ότι μιλάνε δέκα λεπτά μεταξύ τους και  καταλαβαίνουν για έναν χρόνο. Τι φοβούνται; Αυτό το «σκουριασμένο» τηλέφωνο, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει κι ο Βασίλης. Πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου, φυσικά. Και να ρίξει σε λούμπα τον Ιβάν, στο επίτηδες, φυσικά, για να διαλυθεί η συμμαχία. Για να μάθει ο Μαρινάκης να λέει «καλησπέρα» και να μη σφυρίζει αδιάφορα όταν βλέπει τον Βασίλη.

Ιβάν: Καμία ανακοίνωση για Τσίπρα

Πριν από τη ΔΕΘ, οι ΣΥΡΙΖΑίοι έψαχναν τον Ιβάν Σαββίδη κι ο Πάνος ο Καμμένος επίσης. Τον ήθελαν να είναι παρών στην Έκθεση. Δεν γίνεται, σου έλεγαν, να πάει επάνω ολόκληρη η κυβέρνηση και να λείπει ο Ιβάν, που επηρεάζει τον λαό του ΠΑΟΚ. Όμως, το κινητό του Ιβάν είχε μείνει από μπαταρία και δεν απαντούσε, φυσικά. Προσπάθησαν να βρουν τον Γιωργάκη, αλλά το παλικάρι ήταν μονίμως απασχολημένο με το instagram και δεν απαντούσε. Κι έτσι, ο πρωθυπουργός με τον Πάνο τον Καμμένο πήγε στη Θεσσαλονίκη κι ο Ιβάν ταξίδευε για το Ροστόφ. Τους έγραψε κανονικά. Και φυσικά, ο Ιβάν έδωσε εντολή να μη βγει καμία ανακοίνωση ότι «ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την παροχή γης» και άλλα τέτοια. Δεν είναι αχαριστία αυτό, να τραβολογιέται όλη η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, να δίνει ο Τσίπρας «δώρα», να μιλάει για μπίζνες με τους «επικεφαλείς» (έτσι το έγραψε στο twitter) μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών, και να λείπει ο Ιβάν; Κι άντε, πες ότι είχε σκοτούρες με τις μετακομίσεις των μηχανημάτων της ΣΕΚΑΠ. Δεν μπορούσε να πει του Κυριάκου ή του Μάκη να βγάλει μία τυπική ανακοίνωση;

«Βουτυρόπαιδο ο Μάκης»

Τεράστια αξία για τις τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στους «αγανακτισμένους» οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι και τα σχόλια κάτω από την ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών. Πολλοί ζητούν από τον Καμμένο να επιστρέψει πίσω τη φανέλα με το «12». Δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, να ζητείται πίσω το οποιοδήποτε «δώρο». Κι ακόμα, κάποιος σχολιάζει: «Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Α Ρ Α… Αν αυτοί οι ανακοίνωση δεν εκφράζει το 99% το ΠΑΟΚτσήδων, τότε πάμε μόνοι μας στον πόλεμο». Άλλοι γράφουν ότι ο λαός του ΠΑΟΚ κοιμάται εδώ και έξι χρόνια, υπνωτισμένος από τον νεοπλουτισμό. Μερικοί χαρακτηρίζουν «βουτυρόπαιδα» τους πρωταγωνιστές της φανέλας με το «12» –λέγε με Μάκη– κι άλλοι θυμούνται τι «σφαγές» του ΠΑΟΚ επί ημερών Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ. «Κανένας Σαββίδης, κανένας μεγαλομέτοχος και καμία ΠΑΕ πάνω από τον λαό του ΠΑΟΚ», ένα από τα χιλιάδες σχόλια. Όλοι τους καταλήγουν σ’ ένα σύνθημα-εφιάλτη για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ούτε βήμα πίσω». Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ, οι «Μακεδόνες», δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης