«Εμφύλιος» στους διαιτητές, οι μισοί δεν μιλάνε στους άλλους μισούς

Η απόφαση να μην κατέβουν τελικά σε αποχή οι διαιτητές (το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) προκάλεσε εσωτερικές έριδες και διαφωνίες στους κόλπους των διαιτητών.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι οι μισοί…δεν μιλάνε στους άλλους μισούς!

Το αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθούν από την άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί για την εκπροσώπησή τους, οι τρεις από τους πέντε.

Ο Τζήλος, ο Ζαχαριάδης και ο Παπαπέτρου αποχώρησαν ενώ έμειναν μόνον ο Καρσιώτης με τον Μπαλτά, οι οποίοι ακούγεται ότι θα αποχωρίσουν επίσης…

Κομβικό ρόλο πάντως στις τάξεις των διαιτητών συνεχίζει να έχει ο Σιδηρόπουλος.

Ο διεθνής διαιτητής  με επιστολή του στους υπόλοιπους ρέφερι είχε ότι η αποχή δεν είναι προς όφελος των διαιτητών και πρότεινε την άρση της, αναφέροντας:

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου σχετικά με την αποχή!
Σίγουρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σας καλώ όμως να σκεφτείτε τελικά η αποχή ποιον συμφέρει. Αυτόν που κάνει προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων ή αυτόν που κάνει προσπάθεια για να γίνει η αποχή. Πολλές φορές μια ενέργεια φέρνει χειρότερα αποτελέσματα από αυτό που την δημιουργεί!

Η άποψη μου είναι να αρθεί η αποχή, να δοθεί ένα περιθώριο σ’ αυτούς που κάνουν προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων και ένα ποσοστό από τα έσοδα της 17ης αγωνιστικής να δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό!»

Οι επόμενες αποφάσεις φαίνεται πως θα ληφθούν στο σεμινάριο της Πέμπτης που είναι για διαιτητές – βοηθούς της SL1 ενώ θα υπάρξει σεμινάριο για τους παρατηρητές την Παρασκευή.

Οι παραιτηθέντες ισχυρίζονται δεξιά κι αριστερά πως θα φέρουν… αποκαλύψεις στο σεμινάριο. Και θα πουν και τους λόγους που τους έκαναν να παραιτηθούν.

Η αφορμή για την θύελλα που ξέσπασε είναι ότι διέρρευσε προς τα έξω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πολύ πριν γίνει γνωστό στους διαιτητές και μάλιστα με λεπτομέρειες για το ποιοι ψήφισαν για την άρση της αποχής.

.

Διαβάστε επίσης