Εμμ. Παναγιωτάκης: Του εξασφάλισε αποζημίωση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου ο κ. Παναγιωτάκης συνεχίζει στο τιμόνι της ΔΕΗ μέχρι το 2021, ενώ η εταιρία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Την νέα του θητεία εξασφάλισε στην προεδρία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης σύμφωνα με τη νέα σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπως αυτή προέκυψε από τη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου. Ανανεώθηκε η θητεία του την ώρα που η Νέα Δημοκρατία μέσω της κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες του προέδρου της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκη, αίφνης γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε να ανανεώσει τη θητεία του μέχρι το 2021.  Όλα αυτά έλαβαν χώρα λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές με τη ΔΕΗ να παρουσιάζει τεράστιες ζημίες και να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. 

Είναι τρομακτικό αυτό που έγινε όταν την Πέμπτη το βράδυ, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μέσω της ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα αναζητήσει πιθανές ποινικές ευθύνες του κ. Παναγιωτάκη για την κατάσταση χρεωκοπίας στην οποία έχει οδηγηθεί η ΔΕΗ. Και πριν περάσουν 24 ώρες με εντολή της κυβέρνησης (δεν ξέρουμε ποια είναι η εμπλοκή του κ. Σταθάκη ως αρμόδιου εποπτεύοντος υπουργού) η γενική συνέλευση της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του κ. Παναγιωτάκη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν η νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από τις εκλογές της Κυριακής, αποφασίσει να στείλει σπίτι του τον πρόεδρο της ΔΕΗ, αυτός με “διαβατήριο” την απόφαση της ΓΣ θα μπορεί να διεκδικήσει μία παχυλή αποζημίωση προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ Α.Ε. που συνεδρίασε στις 28 Ιουνίου 2019, αποφάσισε:

– τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα, μετά την εκλογή, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφο 2, εδάφ. α’ του Καταστατικού της Εταιρείας και το άρθρο 78, παράγρ. 1 του Ν. 4548/2018, από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου 2019, του Μέλους του, κας Δέσποινας Δοξάκη (ορισθείσης ως Ανεξάρτητο Μέλος) για τριετή θητεία, ήτοι, από τις 27.6.2019 έως και τις 26.6.2022, μετά την παραίτηση του Μέλους του κ. Δημητρίου Βασιλάκη (Ανεξάρτητου – Μη Εκτελεστικού Μέλους).

– τον ορισμό του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κας Δέσποινας Δοξάκη ως Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.

Επομένως, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την Ιδιότητα εκάστου Μέλους του έχει ως εξής:

Παναγιωτάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος. Θητεία έως και τις 6.6.2021.

Ανδριώτης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Πολιτικός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Βενιέρης Γεώργιος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Οικονομολόγος/Συνταξιούχος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θητεία έως και τις 16.12.2021.

Δοξάκη Δέσποινα, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος, Δικηγόρος. Θητεία έως και τις 26.6.2022

Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Υπάλληλος της ΔΕΗ Α.Ε. – Εκπρόσωπος των Εργαζομένων. Θητεία έως και τις 6.6.2022.

Παπαγεωργίου Χρήστος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Σταθάκης Λάζαρος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Χημικός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Τζαννίνης Δημήτριος του Γεωργίου, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Οικονομολόγος. Θητεία έως και τις 16.12.2021.

Τοπαλής Φραγκίσκος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος/Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Φούντη Μαρία, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Μηχανικός/Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Υπάλληλος της ΔΕΗ Α.Ε. – Εκπρόσωπος των Εργαζομένων. Θητεία έως και τις 6.6.2022.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα