Εμποκού: «Όλοι κάνουμε λάθη»

Ρατσιστική επίθεση από οπαδό της Κορτράικ δέχθηκε ο Πολ Εμποκού στην αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης. Ο άσος από το Κονγκό μετά το ματς δήλωσε ότι «Πάντα το ίδιο συμβαίνει εδώ. Τι έκαναν; Ήχους μαϊμούς. Ξέρετε γιατί όλο αυτό είναι ατυχές; Γιατί κανένας τους δεν έρχεται να στο κάνει πρόσωπο με πρόσωπο. Πραγματικά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο σχετικά».

Ένας από τους οπαδούς που προχώρησαν σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση θέλησε, πάντως, μετά το ματς να απολογηθεί στέλνοντας του στο Instagram το εξής μήνυμα «Γεια σου Πόλο, θέλω να απολογηθώ για αυτό που έκανα. Είμαι ο άνδρας που έδειχνες μετά την λήξη του παιχνιδιού σχετικά με αυτά που έκανα με τις μαϊμούδες. Είμαι βέβαιος πως ξέρεις ποιος είμαι. Είδα άρθρα στις εφημερίδες για ρατσιστική συμπεριφορά. Δεν είμαι ρατσιστής, απλά υπήρχαν έντονα συναισθήματα μετά την λήξη του αγώνα, όπου η Κορτράικ ήταν καλύτερη. Είσαι ένας σπουδαίος παίκτης, μείνε ο εαυτός σου και συνέχισε έτσι. Συγγνώμη».

Αυτό όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη θετική εντύπωση είναι η αντίδραση του ίδιου του ποδοσφαιριστή που αναρτώντας το μήνυμα του οπαδού της βελγικής ομάδας έγραψε από κάτω «Κανένα πρόβλημα. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις το λάθος σου και να μην το επαναλάβεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα