Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το 81% στην ΕΛ.ΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας τις ημέρες των γιορτών προκειμένου να επιτηρηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ αποκάλυψε το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του όλο αυτό το δεκαήμερο των εορτών οι αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και σε όλους τους χώρους όπου πρέπει να επιτηρούνται τα μέτρα.

«Έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί στο σύνολο του 24ωρου και έχουν κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά, για την οποία θέλω να τους ευχαριστήσω, καθώς με τη δράση τους βοηθούν να υπάρχει ηρεμία, τάξη, ασφάλεια και καλύτερη επιτήρηση των μέτρων», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σημείωσε, μάλιστα, πως πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην εφαρμογή αυτών των μέτρων προστατεύοντας τον εαυτό μας, τις οικογένειες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

«Μην περιμένουμε να αντιστοιχεί ένας αστυνομικός στον καθένα μας για να μας ελέγχει», τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπήρξαν σε κάποια νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα, όπου η αστυνομία έκανε το καθήκον της κλείνοντας τις επιχειρήσεις όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Επεσήμανε τέλος, ότι στο στόχαστρο των ελέγχων των Αρχών έχει επανέλθει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίο, όπως εξήγησε, τις τελευταίες εβδομάδες σε κάποια μαγαζιά έχει «ξεφύγει», γι’ αυτό και έχουν βεβαιωθεί πολλές εκατοντάδες παραβάσεις.

Εμβολιασμοί στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς ότι στους ελέγχους που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας πρώτα για την ασφάλεια των αστυνομικών και μετά των πολιτών.

«Στο σύνολο της αστυνομίας, εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έχουν υπερβεί το 81%» ανέφερε τέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα