Ένα μέτωπο τη φορά: Από κοινού πρόθεση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη να πέσουν οι τόνοι

Συνάντηση Καπνισάκη - Αναστασίου πίσω από κλειστές πόρτες - Πυρετώδεις η προετοιμασίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει την συνεδρίασης της ΚΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ το παρασκήνιο εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής… τρέχει, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται να προχωρούν σε ένα άτυπο μορατόριουμ.

Οι πιέσεις που δέχονται αμφότεροι εσωκομματικά (από τον Γ. Τσίπρα ο μεν Κασσελάκης και από τους αμφισβητίες του εντός του ΠΑΣΟΚ) φαίνεται πως λειτούργησαν στο να υπάρξει μία κίνηση να ηρεμήσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόσφατα υπήρξε συνάντηση των διευθυντών των γραφείων τους (ο Μανώλης Καπνισάκης εκ μέρους του Κασσελάκη και η Ελένη Αναστασίου για τον Ανδρουλάκη), όπου συζητήθηκε αυτή η προοπτική.

Κάτι που εν μέρει έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες, με χαρακτηριστική την αναδίπλωση Κασσελάκη για τις κατηγορίες κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση των υποκλοπών και της παρακολούθησης του κινητού του.

Ο Ανδρουλάκης έχει έναν άλλο, μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» την εβδομάδα που έρχεται, καθώς το άλλο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Οι κινήσεις στελεχών που ζητούν εσωκομματικές εκλογές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τον πρόεδρο του κόμματος να θέλει να… εισπράξει κλίμα, ώστε να αποφασίσει να καταθέσει και την αντίστοιχη πρόταση για το χρονοδιάγραμμα εκλογής αρχηγού στο κόμμα.

Πέρα από τα στελέχη του κόμματος που έχουν εκφραστεί ανοιχτά για την διαδοχή, αναμένεται να δώσει το παρών και ο Χάρης Δούκας και μάλιστα να τοποθετηθεί στην διάρκεια της Κ.Ε.

Σήμερα, με αφορμή τα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων πόσταρε ένα μήνυμα που… στέλνει και μήνυμα για τις προθέσεις του.

«28 χρόνια μετά τον θάνατό του, θυμόμαστε τον Ανδρέα, ως τον ηγέτη που πάλεψε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία. Η μνήμη του δεν είναι απλώς μια επετειακή υπενθύμιση, αλλά μια ζωντανή σχέση αλλαγών και συμμετοχής για το παρόν και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης» έγραψε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα