Ένα μοντέλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Από την πασαρέλα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού η Καρίνα Ταϊρέλ.

Η Δρ Ταϊρέλ, στέφθηκε Μις Αγγλία το 2014 και έπειτα την ίδια χρονιά βγήκε τέταρτη στον διαγωνισμό για την Μις Κόσμος. Σήμερα, εργάζεται σε μία ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία διεξάγει έρευνα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω τους τίτλους μου και στους δύο διαγωνισμούς και είμαι κριτής στα καλλιστεία για τη Μις Αγγλία» δήλωσε η Καρίνα Ταϊρέλ. «Δεν πίστευα ότι έξι χρόνια αργότερα θα ήμουν μέρος μιας ομάδας που αναζητά το εμβόλιο κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας» προσθέτει.

Είναι πτυχιούχος του πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ και γεννήθηκε στην Ελβετία από Βρετανούς γονείς. Ο πατέρας της, Μαρκ, είναι φυσικός και η μητέρα της, Σου, εργαζόταν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στο τέλος της πέμπτης χρονιάς της στο πανεπιστήμιο κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς και έτσι βρέθηκε στα καλλιστεία για τη Μις Αγγλία.

Όμως το όνειρό της ήταν να εργαστεί πάνω σε παγκόσμια προβλήματα όπως η ελονοσία. Η Ταϊρέλ συνεργάζεται με τον ΠΟΥ σε έρευνες για τις πανδημίες όταν εμφανίστηκε ο κορονοϊός.

«Όπως πολλοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο, όλοι σταμάτησαν αυτό που έκαναν και συνεισέφεραν στη μάχη για την πανδημία» είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα