Ένα προφητικό πρωτοσέλιδο

 Όταν τα ξημερώματα χτύπησε η πόρτα του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μάλλον ήξερε ότι δεν είναι ο… γαλατάς που τον αναζητούσε! Κάπως έτσι ξημέρωσε η 28η Σεπτεμβρίου, με την Αστυνομία να έχει πραγματοποιήσει ευρεία επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να έχει συλλάβει μεταξύ άλλων τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο.

Αυτή είναι τηλεγραφικά η είδηση της ημέρας, η οποία όμως περίπου είχε προαναγγελθεί στο -προφητικό όπως απέδειξαν οι εξελίξεις- πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της «Α» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Άρθρο– θηλειά…» στο ρεπορτάζ της «Α» αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές στο σύνολό τους θα χρησιμοποιούσαν το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να… τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για το άρθρο με τίτλο «Εγκληματική Οργάνωση» και σε αυτό εκτιμάται πως μπορούν να… χωρέσουν όλοι! Κι όταν λέμε όλοι, δεν εννοούμε μόνο τον αρχηγό (σ.σ.: Από το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος αποκαλείτο «πρίγκιπας Φύρερ») και τους βουλευτές του κόμματος, αλλά και όποιοι υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και με οποιονδήποτε τρόπο “συνεργάστηκαν” στην εγκληματική δράση του κόμματος.

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της «Α» η οποία έλεγε ότι πλέον το μόνο που μένει είναι να αρχίσουν οι συλλήψεις των Χρυσαυγιτών που εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις, όπερ και εγένετο …

Τι προβλέπει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα

# Με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) «που επιδιώκει» τη διάπραξη κακουργημάτων…

# Όποιος παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες ή υλικά μέσα, με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει οργάνωση της προηγούμενης παραγράφου για τη διάπραξη των επιδιωκόμενων από αυτή κακουργημάτων, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.

# Όποιος διευθύνει την οργάνωση της πρώτης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

# Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της παραγράφου 1, ενώνεται με άλλον για να διαπράξει κακούργημα (συμμορία), τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών τιμωρείται ο υπαίτιος, αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας.

# Η κατασκευή, προμήθεια ή κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και χημικών ή βιολογικών υλικών ή υλικών που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης της παραγράφου 1 ή της συμμορίας της παραγράφου 3 ή η επιδίωξη οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους των μελών τους συνιστούν επιβαρυντικές περιστάσεις.

 

Διαβάστε επίσης