Ένα βήμα πριν από το lockdown Μύκονος και Ίος

Προειδοποίηση Χαρδαλία για 6 νησιά - Στο 3,26% στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι πολύ υψηλότερος

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσαν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση της πανδημίας σε ορισμένες περιοχές  της χώρας.

Αναφορά στο επιδημιολογικό φορτίο έκανε  η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χαρακτηριστικά η καθηγήτρια αναφέρει: «το φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Στο 3,26% στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι πολύ υψηλότερος. Συγκεκριμένα, στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο. Το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%».

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και προειδοποίησε πως κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας. Φρόντισε μάλιστα να υπογραμμίσει πως η Μύκονος και η Ίος είναι ένα βήμα πριν από το lockdown.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς έντονη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα έξι νησιών (Ζάκυνθος, Τήνος, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρος και Ρόδος), και μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων θα οδηγήσει στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα