Έναν γιατρό! Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πτώση της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις

Προφανώς θεωρούν… ελάχιστο που το 30% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 15 μήνες από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, εν τούτοις η απόσταση που χωρίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν τριπλάσια της διαφοράς των δύο κομμάτων που ανέδειξε η κάλπη. Και η διαφορά δεν βαίνει μειούμενη, παρά τις αστοχίες της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, όταν έχει απώλειες η Ν.Δ., ανάλογες παρουσιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως στην Κουμουνδούρου η ηγετική ομάδα παρουσιάζεται αισιόδοξη, ότι τους πρώτους μήνες του 2021 θα ξεκινήσει η κατιούσα για την κυβέρνηση. Πού στηρίζουν αυτή την εκτίμηση; Διότι, όπως υποστηρίζουν, τα ποιοτικά στοιχεία είναι ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πού το βλέπουν αυτό; Μα εάν φοράς κόκκινα γυαλιά με ροζ τζάμι, τότε βλέπεις ό,τι θέλεις. Ως γνωστόν, το ποιοτικό χαρακτηριστικό ότι το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και τη στάση που κρατά στα εθνικά. Προφανώς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το 30% των ψηφοφόρων, που εγκρίνουν την πρωτιά της ΝΔ, αποτελεί πτώση της κυβέρνησης!!! Ίσως θα περίμεναν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα ενέκρινε την κυβερνητική πολιτική.

Η άλλη δικαιολογία που προβάλλουν οι… φωστήρες της Κουμουνδούρου, είναι ότι από τη στιγμή που δεν φαίνονται εκλογές στον ορίζοντα, οι πολίτες απαντούν με χαλαρότητα, με συνέπεια να μην αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑίοι ψηφοφόροι είναι τόσο χαλαροί, που δηλώνουν ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση κι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα τρέξουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τι να σου κάνουν μετά οι ψυχίατροι;

Ποντάρουν στην πείνα

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει με αγωνία να αποτύχει η κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι στην Κουμουνδούρου που ελπίζουν τώρα τον χειμώνα να υπάρξουν μέχρι και θάνατοι από αναθυμιάσεις με μαγκάλια για να σπεκουλάρουν. Προφανώς λησμονούν ότι, βάσει των στατιστικών στοιχείων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι θάνατοι λόγω ανέχειας ήταν περισσότεροι. Πάντως ακόμη και οι πιο νουνεχείς ελπίζουν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 θα είναι ακόμη πιο ορατές οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Και ανάβουν κεράκια, ώστε να καθυστερήσει να στείλει χρήματα το Ταμείο Ανάκαμψης, για να αρχίσει να αποτυπώνεται και η δυσαρέσκεια του κόσμου. Γι’ αυτό και αρκετοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις κινούνται σταθερά στην εκτίμηση ότι «έρχεται «τσουνάμι στην οικονομία και στην εργασία» και πως «οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μισθωτοί έχουν μείνει απροστάτευτοι και οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές». Βέβαια τα ίδια έλεγαν και για το φθινόπωρο, αλλά προς το παρόν, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν έχουν επαληθευτεί.

Κάποιοι δεν συμφωνούν

Φυσικά με τους ισχυρισμούς και τις εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας δεν συμφωνούν όλοι. Τουναντίον, υπάρχει προβληματισμός για τις χαμηλές πτήσεις τονίζοντας πως «ναι μεν η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα, εν τούτοις δεν μας εμπιστεύονται». Οι εκτιμήσεις αυτές προέρχονται από το γεγονός ότι η εσωστρέφεια που υπάρχει ταλαιπωρεί το κόμμα.

Όμως αυτό που φαίνεται είναι ότι ο οργανισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα αντανακλαστικά να αντιδράσει. Διότι ναι μεν τα μεγάλα λόγια έπιασαν τόπο την τετραετία 2010-2014, αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα και οι πολίτες θυμούνται τα ψέματα του Αλέξη Τσίπα και των υπουργών του. Και το πιο σημαντικό είναι πως το κόμμα τους δεν έχει καταφέρει να δώσει ένα σαφές αντιπολιτευτικό στίγμα, αλλά «και να προχωρήσει στη διεύρυνση», υποστηρίζοντας πως  έτσι «χάνει έδαφος» στον μεσαίο χώρο.

Και τέλος, όλα όσα γράφουν στο διαδίκτυο Πολάκης, Καρανίκας και άλλοι φίλοι του συστήματος Τσίπρα, μάλλον φοβίζουν ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα