Ένας… Παππάς θα τους «διαβάσει»

Οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου γίνεται η μεγάλη έκπληξη και το γκάζι των διαδικασιών πατιέται στο τέρμα. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία –των εκπλήξεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα– συγκαταλέγεται και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προ ημερών στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των τελευταίων σχετικά με τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Χαρακτηριστικό της ταχύτητας με την οποία «έτρεξαν» οι διαδικασίες είναι το γεγονός ότι η αναφορά Νικολόπουλου κατατέθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο και την αμέσως επόμενη ημέρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου επίσης σε χρόνους dt χρεώθηκε στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι έχει περατωθεί τάχιστα το «γραφειοκρατικό» κομμάτι, στο επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μάρτυρες και μηνυόμενοι, οι οποίοι θα προσκληθούν να πιουν ένα… εσπρεσάκι στην «ειδυλλιακή» Ευελπίδων.

Θυμίζεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά του ο Ν. Νικολόπουλος επικαλείται ότι ο Δ. Κοντομηνάς φέρεται να μεταβίβασε στην κόρη του περιουσιακό στοιχείο αξίας €289.543.000, δηλαδή τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, με το 100% των μετοχών της ALPHA MEDIA GROUP, χωρίς να πληρωθεί ούτε φόρος μεταβίβασης, ούτε φόρος υπεραξίας, ούτε φόρος δωρεάς, ενώ την ίδια ώρα ο καναλάρχης διώκεται για φοροδιαφυγή ύψους 77 εκατ. ευρώ, ποσό που του καταλόγισε η εφορεία το 2017.

Εν προκειμένω ο Ν. Νικολόπουλος ζητά να διερευνηθεί εάν τα μέλη του ΕΣΡ παρέβησαν το καθήκον τους, ανακηρύσσοντας υπό τις παραπάνω συνθήκες την ανώνυμη εταιρεία ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ως υποψήφια προς απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας, την ίδια στιγμή που με το αντίστοιχο σκεπτικό η ανεξάρτητη Αρχή απέκλεισε από τη διαγωνιστική διαδικασία την εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. (συμφερόντων Βρυώνη).

Διαβάστε επίσης