Ένας πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» είπε ο Σι στον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ένας πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στον αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.                                       Ο Σι τόνισε στον Μπάιντεν ότι συγκρούσεις και πόλεμοι, όπως όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, προσθέτοντας: «Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε».

Ο κινέζος πρόεδρος σημείωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να καθοδηγήσουν τις διμερείς σχέσεις στο σωστό δρόμο και πως οι δύο πλευρές θα πρέπει επίσης να επωμιστούν τις δέουσες διεθνείς ευθύνες και να καταβάλλουν προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη.

«Οι διμερείς σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργούν στο στάδιο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Η σύγκρουση και η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι οι πιο ανεκτίμητοι θησαυροί της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σι, σύμφωνα με το CCTV.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα