Ένας βετεράνος διπλωμάτης στον “θρόνο” της CIA;

Το όνομα του Τομ Ντόνιλον, του βετεράνου διπλωμάτη που έχει θητεύσει ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, φέρεται να έχει στο μυαλό του ο Τζο Μπάιντεν για το “χρήσμα” του καινούργιου διευθυντή της CIA, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.

Το ζήτημα ωστόσο ξεφεύγει από τα όρια ενός απλού διορισμού και δεν αποκλείεται να αποδειχτεί πρόκληση για την κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως τουλάχιστον συζητιέται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο λόγος; Ο απερχόμενος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών πως ανήκει στο «βαθύ κράτος» που κατά τον ίδιο, συνωμοτούσε για να τον υπονομεύσει.

Ο Μπάιντεν φέρεται να μελετά άλλη μια υποψηφιότητα, αυτήν του Μάικλ Μορέλ, άλλοτε υποδιευθυντή της CIA και υπηρεσιακού διευθυντή της υπό τον Ομπάμα. Ο εκλεγμένος πρόεδρος, μέλος της ομάδας η οποία χειριζόταν ζητήματα εθνικής ασφαλείας τα οκτώ χρόνια που ήταν αντιπρόεδρος, έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον Ντόνιλον, όσο και με τον Μορέλ.

Ήδη έχει καταστήσει σαφές ότι έμπειρα πρώην στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα θα συμπεριληφθούν στο δικό του σχήμα. Ο Άντονι Μπλίνκεν, άλλοτε υφυπουργός Εξωτερικών, θα αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Άβριλ Χέινς, άλλοτε υποδιευθύντρια της CIA, θα αναλάβει διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα