Ένεση αδρεναλίνης αλλά και αντίδοτο για το νέκταρ του θριάμβου αναζητά ο Κυριάκος

Γιατί η δύσκολη τετραετία είχε ήδη ξεκινήσει για την Ν.Δ. πριν καν επανεκλεγεί κυβέρνηση

Όταν η Κομισιόν έστελνε την ανοιξιάτικη σύσταση-φιρμάνι στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι οι υποστηρικτικές πολιτικές των επιδοτήσεων προς τα πληττόμενα από την ακρίβεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όσοι ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές αντιλήφθηκαν άμεσα ότι τα δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή… αγωνία για το ποιος θα κατοικούσε στο Μαξίμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια) είχαν ξεκινήσει πριν καν αυτή εκλεγεί.

Όσοι δε κρατούσαν μια… πισινή αισιοδοξίας ότι μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο δύσκολα, πείστηκαν για το αντίθετο όταν άκουσαν τον καινούργιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, να λέει ότι το τέλος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί κυβερνητική πρόθεση.

Αυτές οι δύο παράμετροι από μόνες τους προφανώς και δεν συνιστούν μια μαύρη και ζοφερή εικόνα των δημόσιων οικονομικών όπως προσπαθούσε να πείσει τους ψηφοφόρους η καταστροφολογική προεκλογική εργασία του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμερίζοντας, ωστόσο, τις υπερβολές της Κουμουνδούρου, οι επόμενοι μήνες δεν θα αποτελέσουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ναι ευχάριστη καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή βόλτα στα ελληνικά ακρογιάλια. Κι αυτό γιατί:

-Η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει μεν αλλά τα οφέλη της δεν θα διαχυθούν άμεσα στις τσέπες των φορολογουμένων

-Η προσδοκώμενη ανάπτυξη από την οποία θα εξαρτηθούν μια σειρά κυβερνητικών δράσεων που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών (π.χ. αύξηση μισθών, μείωση φορολογίας κλπ) δεν είναι χαραγμένες στις βιβλικές πέτρινες πλάκες και υπό αυτή την έννοια τελεί πάντα υπό την αίρεση του τι γίνεται και εκτός συνόρων. Θυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat η Ευρωζώνη μπήκε σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023, και είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που αυτό συμβαίνει.

Αυτοί είναι μόλις δύο από τα πολλά σαμαράκια που θα κληθεί να υπερπηδήσει –δίχως την απαραίτητη περίοδο χάριτος– ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξ ου και αναζητά επειγόντως μια ένεση αδρεναλίνης για τους υπουργούς που ανέλαβαν να τρέξουν το κυβερνητικό έργο αλλά και ένα αντίδοτο για το νέκταρ της νίκης που κάποιοι στην Πειραιώς φαίνεται να κατανάλωσαν σε μεγάλες ποσότητες, καθώς στα πρώτα τηλεοπτικά πολιτικά πάνελ διακρίνονται κάποια πρώτα σημαδάκι ψηλομυτισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα