Ενημέρωση για Γιαννακόπουλο και …φορ

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί στην ΠΑΕ, αλλά και η αποχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα “πρωταγωνίστησαν” στην συνεδρίαση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Τις οικονομικές καταστάσεις και την Έκθεση Πεπραγμένων ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (4/12) το διοικητικό συμβούλιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που παράλληλα συγκάλεσε Τακτική Γενική Συνέλευση για τη χρήση 2012/13 (στις 22 Δεκεμβρίου στον “Τάφο του Ινδού”).

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της συνεδρίασης ωστόσο είχε να κάνει με την ενημέρωση του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί στην ΠΑΕ, αλλά και η αποχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ χαρακτήρισε σοβαρό το ενδιαφέρον του Γιαννακόπουλου και πρόσθεσε πως θα γίνει οικονομικός έλεγχος. Ουσιαστικά πάντως δεν έχει προκύψει ακόμα κάποια εξέλιξη καθώς οι δικηγόροι του Γιαννακόπουλου δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τους προς έλεγχο φακέλους.

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλαφούζου ο Γιαννακόπουλος δύσκολα θα μπει στην ΠΑΕ αν δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον των κινέζων συμπαικτών του.

“Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Γιαννακόπουλο. Έχει δείξει ένα σοβαρό ενδιαφέρον και θα κάνει οικονομικό έλεγχο. Ακόμα όμως δεν έχει έρθει ο δικηγόρος του για να παραλάβει τους φακέλους και να υπάρξει συνεννόηση και για την εταιρεία. Τους περιμένουμε ώστε να προχωρήσει το θέμα και δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Ελπίζω μέχρι την Γενική Συνέλευση να έχουμε περισσότερα να πούμε και να σας ενημερώσω όλους”, είπε και πρόσθεσε ο Αλαφούζος.

“Αν είναι να μπουν οι ξένοι θα μπουν με ένα σοβαρό ποσό. Και αν βάλουν οι ξένοι επενδυτές θα βάλει και ο κ. Γιαννακόπουλος κάποια χρήματα. Είναι μια μεγάλη οικογένεια η οποία έχει βοηθήσει χρόνια τον Παναθηναϊκό και μακάρι να μας βοηθήσει”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα βάλει χρήματα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν δεν επενδύσουν οι ξένοι ο κ. Αλαφούζος είπε: “Όλα νομίζω ότι εξαρτώνται από το αν θα βάλουν οι ξένοι”.
Ερωτήσεις ο Αλαφούζος δέχτηκε φυσικά και για το ξαφνικό “αντίο” του Λουτσιάνο Φιγκερόα. “Ήρθε και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Τον πίεσα και εγώ και του είπα ότι τον θέλουμε και δεν θέλουμε να φύγει. Δεν θέλαμε να τον χάσουμε ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Μας άσκησε αφόρητες πιέσεις και τότε του είπε ότι εφόσον έχει να κάνει με την ζωή του και παρά το γεγονός ότι θέλαμε να τον κρατήσουμε θα τον δίναμε μόνο με ένα σημαντικό ποσό. Κάτι το οποίο έγινε και τον ευχαριστούμε”.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι πράσινοι θα κινηθούν για τον αντικαταστάτη του αργεντίνου και ίσως για ακόμα έναν παίκτη. “Ναι θέλει και επιθετικό θα πάρουμε σίγουρα. Χρειαζόμαστε και έναν παίκτη που να μπορεί να μας βοηθάει και με τις εκτελέσεις των φάουλ καθώς μας λείπει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής”.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθαρίστηκε πως πλέον η Συμμαχία κατέχει το 76% των μετοχών της ΠΑΕ, ενώ κουβέντα έγινε και για το θέμα της αδειοδότησης με τον Γιάννη Αλαφούζο να υποστηρίζει πως τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο.

Διαβάστε επίσης