Ενημέρωση για μαθητές που δεν πάνε σχολείο ζητά η εισαγγελέας Ανηλίκων στη Μαγνησία

Ανησυχούν τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας

Το φαινόμενο να μην πηγαίνουν μαθητές στο σχολείο έχει απλωθεί πανελλαδικά λόγω αρνητών γονιών αναφορικά με τα μέτρα της πανδημίας, ενώ στη Μαγνησία το ζήτημα θα ερευνηθεί με εισαγγελική παρέμβαση.

Αναλυτικότερα και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το σοβαρό και ανησυχητικό αυτό θέμα  αναμένεται να διερευνηθεί στη Μαγνησία, δηλαδή αν υπάρχουν μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προφανώς με απόφαση των γονιών τους.

Η παρέμβαση της εισαγγελέα Ανηλίκων

Η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου απέστειλε έγγραφο στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να λάβει τη σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, πέντε μαθητές υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους, με απόφαση των γονιών τους.

Στην περίπτωση αυτοί, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων θα κληθούν να εξηγήσουν γιατί δεν ενημέρωσαν την εισαγγελία, ενώ θα ακολουθήσει κοινωνική έρευνα στην οικία της κάθε οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα