Ένοχοι για στημένα παιχνίδια οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο Koriopolis

Ένοχοι κρίθηκαν οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11. Μετά από επτά χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε τις οριστικές του αποφάσεις για τους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης που έγινε γνωστή ως «Koriopolis».

Η εισαγγελέας της έδρας Παγώνα Ζάκα έχει προτείνει να απαλλαγούν από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 54 κατηγορούμενοι και να κηρυχτούν ένοχοι οι υπόλοιποι 30, για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατά περίπτωση.

09:34 – Η διαδικασία ξεκίνησε με την προσφώνηση των ονομάτων…

09:52 – Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της “συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα”.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες θα είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι από τους 30 που είχε προτείνει αρχικά η εισαγγελέας, αφού πολλοί κατηγορούμενοι κατηγορούνταν μόνο γι’ αυτό το αδίκημα.

10:00 – Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι (και) για το συγκεκριμένο αδίκημα οι Μπέος, Τσακογιάννης, Τραυλός, Νικολόπουλος, Ζαβαντίας και περίπου 35 ακόμη κατηγορούμενοι!

Οι δικηγόροι αντιδρούν και ζητούν την απαλλαγή όλων για το αδίκημα της “συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα”.

10:25 –  “Υφιστάμεθα έναν ακατανόητο δικονομικό αιφνιδιασμό”, λένε στο σύνολό τους οι δικηγόροι, που αντιδρούν έντονα στην εξέλιξη που υπήρξε, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων!

10:40 – Οι δικηγόροι ζήτησαν να διακοπεί η δίκη για να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν την κατηγορία, για την οποία περίμεναν απαλλακτικη απόφαση αλλά υπήρξε ανατροπή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Η δίκη θα ολοκληρωθεί σήμερα.

10:45 – Οι δικηγόροι επικαλούνται “νομική πλάνη” για τους πελάτες τους, υποστηρίζοντας ότι το 2011 δεν ήξεραν ότι οι ξένες εταιρίες στοιχηματισμού ήταν παράνομες στην Ελλάδα, αφού τις έβλεπαν να διαφημίζονται παντού.

11:10 – Διέκοψε το δικαστήριο και θα επανέλθει σε λίγο για να ανακοινώσει την απόφαση. Πριν διακόψει πήρε τον λόγο ο Αχιλλέας Μπέος και είπε: «Το Δικαστήριό σας δεν μπορεί να κρίνει με απλές ενδείξεις. Αν έχετε αποδείξεις ότι είμαι ένοχος, δέχομαι να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας. Δεν γίνεται το 2018 να δικάζονται άνθρωποι επειδή λέει κάτι η πιάτσα». 

12:05 – Ξεκινάει και πάλι η συνεδρίαση.

12:10 – Ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος! Για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχος και ο Γιώργος Τσακογιάννης για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίμαχοι αγώνες είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

12:27 – Ένοχος ο Γιάννης Κομπότης, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4

12:32 – Ένοχοι οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

12:40 – Ένοχος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση!

Ένοχος κι ο Κώστας Μενδρινός, επίσης για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

12:45 – Αθώος ο Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας).

Ένοχος ο Νίκος Παντέλης, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ένοχος ο Άγγελος Τραυλός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχος ο Γιάννης Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

12:50 – Ένοχος ο Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αθώοι οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας. 

13:00 – Σε λίγο θα ανακοινωθούν οι ποινές. Αυτή την ώρα οι δικηγόροι ζητούν ελαφρυντικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα