Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι για τον επετειακό εορτασμό της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από τους πρόσφατους εορτασμούς  της 450ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που θεωρείται από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία.

Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Hurriyet «450 χρόνια μετά οι Έλληνες έχουν την ίδια νοοτροπία» σχολιάζοντας την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό.

«Σακελλαροπούλου: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου διέσωσε την Ευρώπη από την εξάπλωση του Ισλάμ» αναφέρει ρεπορτάζ του AKIT TV, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρώντας να τις προσδώσει αντι-ισλαμικό χαρακτήρα.

«Η 450η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στην οποία οι Οθωμανοί ηττήθηκαν από τους Σταυροφόρους, γιορτάστηκε στην Ελλάδα. Έλληνας αξιωματούχος συνέκρινε τις συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί κατά της Τουρκίας με των Σταυροφόρων εκείνης της εποχής» σχολιάζει το CNN Turk, προβάλλοντας έντονα τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.

Πολλά τουρκικά ΜΜΕ επίσης σχολίασαν την αναφορά της βρετανικής εφημερίδας Times στον εορτασμό της 450ης επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας πως «η νίκη του ναυτικού των Σταυροφόρων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας γιορτάστηκε μ’ ενθουσιασμό στην Ελλάδα».

Οι Τούρκοι επιχειρούν ν’ αποβάλλουν από τη συλλογική μνήμη και το εκπαιδευτικό σύστημα το συγκεκριμένο γεγονός, που θεωρείται η πρώτη μεγάλη ναυτική ήττα των Οθωμανών.

Βέβαια όσοι ενοχλήθηκαν από τον πρόσφατο εορτασμό στην Ναύπακτο, δεν έχουν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία στους νέο-οθωμανικούς εορτασμούς της κυβέρνησης Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης, τη Μάχη στο Μαντζικέρτ κ.α.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα