«Ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης για να διαλυθεί το συλλαλητήριο»

Για τα ΄έκτροπα που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και την αλόγιστη χρήση χημικών από την ΕΛ. ΑΣ. ακόμα και εναντίον μανάδων και παιδιών, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Παμμακεδονική στη μήνυσή της στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορίας, παράνομης βίας, παράβαση καθήκοντος και άλλα.

Στην αναφορά της κάνει λόγο για ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, υποστηρίζοντας ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο περασμένο συλλαλητήριο δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Η Συνομοσπονδία επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησιακό της σχέδιο ήταν εντελώς εσφαλμένο καθώς άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρώσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα