Ενός λεπτού σιγή σε επίσημο ματς στην Ξάνθη, για τους νεκρούς Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (video)

Αντιγράφουμε από τον άριστα πληροφορημένο ιστότοπο thrakisports.gr της Θράκης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Αρμενίων που μάχονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ απέναντι στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν (και της Τουρκίας) κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στον Απόλλωνα Ξάνθης και την Κεντητή. Χωρίς την άδεια της ΕΠΟ.

Όπως μαρτυρά το βίντεο που ανέβασε ο Απόλλων Ξάνθης, πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες και των δυο ομάδων αλλά και η διαιτητική τριπλέτα συγκεντρώθηκαν γύρω από την σέντρα και τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς του εν εξελίξει πολέμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία ανήκε στην διοίκηση του Απόλλωνα, οι άνθρωποι της οποίας έλκουν την καταγωγή τους από την Αρμενία, αλλά προφανώς (παρόλο που αφορούσε μη αθλητικό και δη πολιτικό, διπλωματικό και εν τέλει… πολεμικό γεγονός) υπήρξε συμφωνία τόσο της αντίπαλης ομάδας όσο και της διοίκησης της ΕΠΣ Ξάνθης.

Έτσι η σκέψη τους έγινε πράξη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν θα μπορούσαν βάσει των οδηγιών των FIFA – UEFA να κάνουν ένα τέτοιο αίτημα αποδεκτό, όπως δεν είχαν γίνει προ τριετίας τα αντίστοιχα αιτήματα της ΠΑΕ Ποντίων στην ΕΠΣ Θράκης για να τιμηθεί η μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν στην προ αιώνος γενοκτονία.

Η ομάδα του Απόλλωνα Ξάνθης, που ήταν και η νικήτρια του νοκ άουτ αγώνα για την β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, έγραψε σχετικά με την πρωτοβουλία της στο προφίλ της στο facebook: «Πριν την έναρξη του αγώνα στη Νεάπολη μεταξύ της Απόλλωνα Ξάνθης και του Κεντητή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Αρμενίων αυτονομιστών που σκοτώθηκαν πρόσφατα στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα