Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: «Μην μας βάζετε να κάνουμε τον “στόχο” στους πολίτες»

«Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού, έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές», καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη. «Για ορισμένους οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό», σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «εμείς οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής:
* Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.
* Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής. Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι».

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αναφέρει ότι «προφανώς πρόκειται για πράγματα αδιάφορα για τους ιθύνοντες» γι’ αυτό και «προτείνουμε λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις :

* Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.

* Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.

* Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.

* Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον “στόχο” για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα