Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε υγεία και εκπαίδευση για τα παιδιά της ακριτικής Ελλάδας (φωτό) 

Από 2019  έως το 2021 η Ένωση στήριξε τις ζωτικές ανάγκες 4.362 μαθητών του Έβρου

Σειρά δράσεων ολιστικής παρέμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» έχει υλοποιήσει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στον ακριτικό Έβρο, από το 2019 μέχρι και την αυγή του 2022.

Στο πλαίσιο της δράσης  το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε 4.362 παιδιά και τις οικογένειες τους που ζουν στα σύνορα της χώρας μας συμβάλλοντας στην κάλυψη των  αναγκών τους στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Για τον τομέα της Υγείας:

  • Εξοπλίστηκαν 2 νοσοκομεία (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και 1 Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Εκπαίδευση και Αθλητισμός

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

  • Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 61 σχολικές μονάδες
  • Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
  • Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
  • Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
  • Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
  • Δημιουργήθηκαν 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί)

Ανάπτυξη συνεργασιών

Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 130 συνεργασίες  με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.

Εκμηδενίζοντας αποστάσεις παρέχοντας ίσες ευκαιρίες

Μπορεί η απόσταση από τα αστικά κέντρα και τις ευκαιρίες που παρέχουν αυτά να απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τους μαθητές που φοιτούν στον ακριτικό Έβρο, όμως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με τις δράσεις και τις ενέργειες της δίνει πρόσβαση στα παιδιά όχι μόνο στην γνώση και την εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα όνειρα τους παραμένοντας στον τόπο τους.

Συνεχίζοντας τις δράσεις σε ακριτικές περιοχές

Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να είναι δίπλα σε κάθε παιδί σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται. Μέσω  του  προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας»  το «Μαζί για το Παιδί» θα συνεχίζει να  σχεδιάζει δράσεις και σε άλλες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Σκοπός των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί»  είναι η  ολιστική παρέμβαση, εκμηδενίζοντας τα γεωγραφικά εμπόδια,  παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία για μάθηση και άθληση σε όλα τα παιδιά και τους νέους, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και πεποίθησης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα