«Ένοχη» σιωπή…

Το τέλος της σεζόν βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να τερματίζει στην 5η θέση της βαθμολογίας, μετά και το πέρας των play-off. Στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους οι Ηπειρώτες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Europa League και είχαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παίξουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, τα χαμόγελα γρήγορα «σβήστηκαν» από τα πρόσωπα των φίλων της ομάδας, αφού η Πρωτοβάθμια Επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είπε «όχι» στον ΠΑΣ.

Μια αχτίδα ελπίδας έλαμψε, όταν το Δευτεροβάθμιο Όργανο αποφάσισε να αδειοδοτηθούν οι «κυανόλευκοι», όμως κι αυτή γρήγορα την έδιωξε η UEFA, η οποία από την περσινή σεζόν έδειξε ότι πλέον δεν «αστειεύεται» αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ. Πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στους φακέλους των ομάδων που προσέφυγαν στο Δευτεροβάθμιο Όργανο και ιδιαίτερα σε αυτές που επιθυμούσαν να παίξουν στην Ευρώπη και φάνηκε ότι ο ΠΑΣ που είχε και το νόμιμο δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, αλλά και ο Παναθηναϊκός που «έριζε» για να τον αντικαταστήσει αν δεν λάβει την αδειοδότηση, είχαν πολλά κενά στους φακέλους τους και τους έριξε το οριστικό «άκυρο». Ευνοημένη από την «καραμπόλα» ήταν η Skoda Ξάνθη που τελικά εξασφάλισε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η τελευταία εξέλιξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί που όλοι ήταν ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα και τη σπουδαία επιτυχία της, είδαν ξαφνικά τα όνειρά τους να «γκρεμίζονται». Γι’ αυτό υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο άνθρωπος που παρέλαβε «καθαρή» την ομάδα από τον Αλέξη Κούγια, όμως στις αρχές της περσινής σεζόν επίσης δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση. Και εκεί που έμοιαζε να του παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία νέας εξυγίανσης με χαμηλά συμβόλαια, λίγες αλλά ποιοτικές μεταγραφές, πάλι δεν τα κατάφερε. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο ΠΑΣ να μη γευτεί τη χαρά να παίξει σε ευρωπαϊκό θεσμό, εξαιτίας των κενών που υπήρχαν στον φάκελο αδειοδότησής του, παρά το γεγονός ότι επάξια κέρδισε το εισιτήριο στα γήπεδα. Όλο αυτό το στόρι προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών, που ζήτησαν ευθύνες και θέλουν να μάθουν για ποιον λόγο η ομάδα τους δεν έλαβε αδειοδότηση.

Γι’ αυτό και τρεις σύνδεσμοι οργανωμένων ζήτησαν από τον Χριστοβασίλη να τους μιλήσει ανοιχτά για ποιον λόγο δεν αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ και τις αποφάσεις τους για το μέλλον της ομάδας, καθώς –όπως τόνισαν– σε αντίθετη περίπτωση θα βρει απέναντί του, όσους πραγματικά αγαπούν τον ΠΑΣ.

Εξαφανισμένος ο Χριστοβασίλης

Η απάντηση του μεγαλομετόχου της ηπειρώτικης ΠΑΕ ήταν… σιωπή. Ίσως και «ένοχη» σιωπή, όπως χαρακτηριστικά από το βράδυ της Τετάρτης αρκετοί οπαδοί του ΠΑΣ λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις. Μάλιστα, ο Γιώργος Χριστοβασίλης όχι μόνο δεν απάντησε στο αίτημα των φίλων της ομάδας, αλλά ήταν απών και από την πρώτη προπόνηση των «κυανόλευκων» για τη νέα σεζόν, κάτι που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άποψη οπαδών του ΠΑΣ περί «ένοχης» σιωπής. Αντί του Χριστοβασίλη, στην «πρώτη» έδωσε το «παρών» ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Νιαρχάκος, ο οποίος και επανέλαβε την πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΣ να προσφύγουν στο CAS, εξαντλώντας έτσι όλες τις πιθανότητες αναφορικά με την αδειοδότηση όπως είχαν ανακοινώσει και επίσημα από την ΠΑΕ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο έως απίθανο για δύο κύριους λόγους: 1) Ότι οι διαδικασίες προσφυγής στο CAS είναι χρονοβόρες και δεν βγαίνει άμεσα κάποια απόφαση, και 2) ότι για να προχωρήσει την προσφυγή στο CAS απαιτούνται αρκετά χρήματα, τα οποία δύσκολα θα διαθέσει οποιαδήποτε ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έκανε πίσω στην περίπτωση αυτή και ο Παναθηναϊκός, που επίσης είχε εξαγγείλει ότι θα πράξει αναλόγως.

Άρα, αυτό που θα πρόκειται να συμβεί αργά ή γρήγορα είναι σαφές… Ανοιχτή σύγκρουση μεγάλης μερίδας οπαδών με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, αν ο τελευταίος δεν βγει εγκαίρως να μιλήσει και να πει στον κόσμο την αλήθεια. Γιατί ο ΠΑΣ δεν αδειοδοτήθηκε και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις αναφορικά με το μέλλον της ομάδας; Ο «σφυγμός» των οπαδών αυτή τη στιγμή είναι πολύ έντονος και υπάρχει κλίμα «αναβρασμού» στις τάξεις τους, επειδή είδαν την ομάδα τους φέτος να διαπρέπει αγωνιστικά, αλλά διοικητικά να είναι «ακάλυπτη».

Μπάμπης Πουλούτσης

Διαβάστε επίσης