Ένστολοι: Ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους έως τέλη Σεπτέμβρη

Οι εκπρόσωποι των ένστολων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Στρατό στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και ξεκαθάρισαν πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση να δείξει… πρόσωπο μέσα στον Σεπτέμβρη, αλλιώς η υπομονή μας τελείωσε. Θα δείτε άλλη στάση, θα είμαστε κάτω στο πεζοδρόμιο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν. «Δύο χρόνια υπομονής από εμάς είναι υπέρ αρκετά, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά εργαζόμενοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα», επισήμανε.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι να αναγνωριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, να γίνουν προσλήψεις με εκπαιδευμένο προσωπικό, να καταβάλλονται τα νυχτερινά και οι υπερωρίες, να ενισχυθεί ο στόλος με νέα οχήματα και να επιδιωχθεί ίδρυση νοσοκομείου για τα σώματα ασφαλείας αρχικά για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη.

Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι, αύριο το απόγευμα, θα καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθεί στον Πρωθυπουργό, από τον οποίο, όπως είπαν, περιμένουν σχετικές εξαγγελίες κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς ανέφεραν ότι είναι υπέρ του εμβολίου αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας και προσέθεσαν ότι ο μέσος όρος των εμβολιασμένων στα σώματα ασφαλείας ανέρχεται στο 60%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα