Ένταση με ένα τραυματία στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισοδιακό είναι (διεξάγεται ακόμα) το παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας καθώς υπήρξε ένταση -τόσο το πρωί όσο και πριν από λίγη ώρα -μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας με ρίψη χημικών από τις Αρχές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή   από τις συμπλοκές.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες προσπάθησαν να διασχίσουν την Βασ. Σοφίας για να φθάσουν στην Βουλή, όμως τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο και δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν με… πορτοκαλοπόλεμο αλλά και χρησιμοποιώντας τις μαγκούρες τους!

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε με χρήση χημικών από την πλευρά των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 15:00 ένα αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν δέχθηκε χτύπημα από γκλομπ.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα όταν η Τροχαία εμπόδισε ένα φορτηγό από συνεταιρισμό της Αργολίδας, το οποίο μετέφερε τα πορτοκάλια για να τα μοιράσει στους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος.

Η Τροχαία διαπίστωσε παράβαση και ακινητοποίησε το φορτηγό. Τελικά, λίγο μετά τη 1, οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα ως τη Σταδίου, πήραν τα πορτοκάλια από το ακινητοποιημένο φορτηγό αλλά αντί να τα μοιράσουν στους πολίτες τα μοίρασαν -αλλά και τα πέταξαν- στους άντρες των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα λουλουδάδικα στη Βασ. Σοφίας.

Οι αγρότες, οι οποίοι ήρθαν σήμερα στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που ψηφίζεται σήμερα, θα επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, τα οποία, όπως αναφέρουν, είναι εργαλεία δουλειάς και είναι παράλογο να φορολογούνται.

 

«Ούτε ένα ευρώ φορολόγηση στα αγροτεμάχια», γράφει ένα από τα πανό που έχουν σηκώσει στην καρδιά της Αθήνας οι διαδηλωτές.

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γ. Τζωρτζάκης, τόνισε ότι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό τομέα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτος Καραμίχας δήλωσε ότι αμφισβητούνται δύο βασικές αξίες, η ελευθερία και η ιδιοκτησία.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης