Ένταση στη δίκη για τα οικονομικά της ΑΕΚ

Μεγάλη ένταση στη δίκη της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ, η ο οποία διακόπηκε για την Δευτέρα, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, προκειμένου να υποβληθεί κοινό από όλους τους δικηγόρους της υπεράσπισης αίτημα προς τους δικηγορικούς συλλόγους να τους χορηγηθεί άδεια να παρασταθούν στη δίκη, παρά την γνωστή απαγόρευση της Ολομέλειας για παράσταση των δικηγόρων σε δίκες μετά από δεύτερη διακοπή. Όπως είναι γνωστό, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης είχε ασκήσει  αγωγή κατά των εφετών της έδρας για προσβολή προσωπικότητας, επειδή το δικαστήριο επέμεινε στην απόφασή του να δικάσει την υπόθεση παρά την απαγόρευση, με την αιτιολογία ότι το αίτημα των δικηγόρων ήταν καταχρηστικό.

Οι εφέτες δήλωσαν αποχή, η οποία όμως απορρίφθηκε, εν συνεχεία κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης κατά της έδρας, στην οποία κατέθεσαν μάρτυρες οι δικηγόροι Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Ηρειώτης και Τάκης Μιχαλόλιας, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα σκληροί στις καταθέσεις τους, αναφέρθηκαν σε μεροληπτική συμπεριφορά της έδρας, τονίζοντας πρωτίστως το γεγονός ότι η ίδια έδρα στην αμέσως προηγούμενη στο ίδιο πινάκιο υπόθεση εφάρμοσαν την απόφαση της Ολομέλειας και ότι σε κάθε περίπτωση δεν νοείτο να διεξαχθεί αυτή η δίκη με την έδρα σε δικαστική αντιδικία με τον δικηγόρο του Μάκη Ψωμιάδη, Νίκο Αντωνιάδη.

Μετά την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης από το Τριμελές Εφετείο με άλλη σύνθεση, σήμερα υποβλήθηκε το αίτημα για τη διακοπή που τελικά έγινε δεκτό, και το οποίο διατυπώθηκε από τον δικηγόρο Χρήστο Μυλωνόπουλο. Στο σημείο αυτό ζήτησε το λόγο ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας και προτίθεται να δηλώσει πολιτική αγωγή για λογαριασμό της ΑΕΚ. Όταν του δόθηκε ο λόγος από τον πρόεδρο αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος ρώτησε τον πρόεδρο με ποιά ιδιότητα έλαβε το λόγο ο Χ. Οικονόπουλος αφού δεν είχε νομιμοποιηθεί η πολιτική αγωγή (κατά της οποίας θα υποβάλει ένσταση αποβολής της η υπεράσπιση) και δεν είχε καταστεί διάδικος ώστε να δικαιούται να λαμβάνει το λόγο.

Αυτό όμως που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατ´ αρχήν του κ. Μυλωνόπουλου και εν συνεχεία την σφοδρή επίθεση του Νίκου Αντωνιάδη κατά του Χάρη Οικονομόπουλου ήταν όταν αυτός μίλησε για μεθοδεύσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης.

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες από το Ν. Αντωνιάδη, ο ο οποίος μίλησε για αήθη συμπεριφορά του Χ. Οικονομόπουλου κατά των συναδέλφων του, τη στιγμή που δεν είχε καν το δικαίωμα να λάβει το λόγο και κατήγγειλε ανοικτά σύμπλευση έδρας και Οικονομόπουλου, ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στους απλήρωτους δημοσιογράφους της Ελευθεροτυπίας, στην οποία είναι εκδότης.

Διαβάστε επίσης