Ένταση Πλεύρη – Σκουρλέτη σε τηλεοπτική εκπομπή: Φωνές από τους παρουσιαστές να σταματήσουν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον υπουργό Υγείας ότι «τείνει κάθε νοσοκομείο να γίνει "σταθμός Λάρισας" και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης»

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/3), στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρης και τον Πάνο Σκουρλέτη

Ειδικότερα, η στιγμή που ανέβηκαν οι τόνοι, ήταν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον υπουργό Υγείας ότι «τείνει κάθε νοσοκομείο να γίνει “σταθμός Λάρισας” και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης», με τον Θάνο Πλεύρη να του απαντά, «προβάλλετε γιατρούς και νοσηλευτές που αποκαλείτε έτσι τα νοσοκομεία μας. Γιατρούς και νοσηλευτές που στήριξαν την πανδημία, αυτούς προσβάλλετε».

Μετά αυτή την στιχομυθία, ξεκίνησε ένας πολύ έντονος διάλογος μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Θάνου Πλεύρη.

Πάνος Σκουρλέτης: Το 50% των νοσηλευτών δεν είναι στη θέση τους και το γνωρίζετε

Θάνος Πλεύρης: Κάνετε μεγάλο λάθος, είστε ψεύτης και λαϊκιστής

Π.Σ.: Θα ακουστούν οι αλήθειες. Σας έχω κάνει πέντε ερωτήσεις και δεν έχετε απαντήσει σε καμία για τα νοσοκομεία.

Θ.Π.: Είστε ψεύτης και λαϊκιστής. Για να δείξω πόσο άσχετος είστε, τι προϋπολογισμό είχατε για την υγεία; Ξέρετε;

Π.Σ.: Θαυμάστε υπουργό

Θ.Π.: Παραδίδει ο Ξανθός με τον Τσακαλώτο προϋπολογισμό στο ΕΣΥ 3,8 δισεκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός που παραδίδουμε εμείς το 2023 είναι 5,2 δισεκ. ευρώ.

Π.Σ.: Να πάρετε πίσω αυτό που είπατε πριν και να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι.

Στην συνέχεια ο Πάνος Σκουρλέτης είπε προς την Ανθή Βούλγαρη «ευχαριστώ που δεν μεροληπτείτε», όταν η δημοσιογράφος ζήτησε να δοθεί ο λόγος και στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Σαλαλέ.

Στην συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ήθελε να απαντήσει σε προηγούμενη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο να προσπαθεί να τον διακόψει ώστε να δώσει τον λόγο στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν είχε μιλήσει καθόλου όση ώρα σημειωνόταν η ένταση στο πλατό.

Υστερα προσπάθησε να απαντήσει και ο Πάνος Σκουρλέτης με τον δημοσιογράφο να υψώνει τον τόνο της φωνής και να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στην εκπομπή: «Σας παρακαλώ πολύ σας παρακαλώ γιατί δεν ακούτε; Θέλετε να διακόψουμε τη συζήτηση; Είναι ντροπή, δύο κορυφαία στελέχη, έμπειροι κοινοβουλευτικοί να μην σέβονται τον χρόνο και την εκπομπή. Σας παρακαλώ πολύ».

Ομως ο Θάνος Πλεύρης και ο Πάνος Σκουρλέτης δεν σταμάτησαν εκεί, και συνέχισαν την στιχομυθία παρά τις εκκλήσεις των δημοσιογράφων να σταματήσουν ώστε να δοθεί και ο απαραίτητος τηλεοπτικός χρόνο στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Σαλαλέ.

Θάνος Πλεύρης: Σας ενοχλεί ότι δίνουμε 1,4 δισεκ. ευρώ παραπάνω για την υγεία.

Πάνος Σκουρλέτης: Είστε τα μεγαλύτερα αρπακτικά των τελευταίων δεκαετιών. Παίξατε με την υγεία. Μάσκες αερόστατα, απευθείας αναθέσεις. Αυτά κάνατε.

Σε εκείνο το σημείο επήλθε η «έκρηξη» από την Ανθή Βούλγαρη η οποία έβαλε κυριολεκτικά τις φωνές προσπαθώντας να την ακούσει ο Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και να δοθεί ο λόγος στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Κύριε Σκουρλέτη, σας παρακαλώ πολύ, κύριε Σκουρλέτη… σας παρακαλώ, επιτέλους» είπε αρχικά με τον Πάνο Σκουρλέτη να την κοιτάζει και να της απαντά «Μην μου υψώνετε εμένα τη φωνή, δεν κάνατε το ίδιο και στον Θάνο Πλεύρη πιο πριν, μιλάμε για την υγεία του κόσμου και πρέπει να ακουστούν αυτά τα πράγματα».

«Σας υψώνω τη φωνή για να ακουστώ. Σας παρακαλώ, μη μου κάντε υποδείξεις και δεν απαντάτε. Πρέπει να απαντήσει και ο κύριος Σαλαλές», είπε φωνάζοντας η Ανθή Βούλγαρη.

Με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο να απαντάει σε έντονο ύφος στον Θάνο Πλεύρη και τον Πάνο Σκουρλέτη: «Μιλάτε και οι δύο, δεν σέβεστε τους παρουσιαστές, δεν σέβεστε το κοινό και κοιτάτε μόνο να ακουστεί η φωνή σας. Σας παρακαλώ πολύ, Μα όταν μιλάτε πρέπει να ακουστεί ένας και ακούγεστε και οι δύο», με τον παρουσιαστή να δίνει στην συνέχεια αφού κατεύνασε τα πνεύματα, τον λόγο στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η Ανθή Βούλγαρη στο τέλος της εκπομπής ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για όσα προηγήθηκαν: «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους τηλεθεατές, παίρνουμε πάρα πολλά μηνύματα, έχετε δίκιο σε όσα είπατε. Πρέπει από εδώ και στο εξής οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι πρέπει να ακούγονται και όχι να φωνάζουν. Όσο για το εάν μεροληπτούμε, αυτό φαίνεται από τα ρεπορτάζ μας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα