Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «έντασης» στο Υπουργικό Συμβούλιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναζήσουμε προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης ώστε να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι», είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν να έχει προκληθεί ένταση στη διαρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου διέψευσε το Μαξίμου. 

Ως αφορμή του φερόμενου διαξιφισμού εμφανίζεται μία διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αυξημένη προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, στην οποία γράφτηκε ότι αντέδρασαν έντονα οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «δεν υπήρξε καμία ένταση». Αντίθετα, συμπλήρωσε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο καταθέτουν όλοι τις απόψεις του και γίνεται συζήτηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία «θα κατατεθεί στην ώρα της στη Βουλή».

Χωρίς πάντως να την κατονομάσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “φωτογράφισε” την υπόθεση της Novartis λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναζήσουμε προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης ώστε να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Το ζήσαμε με αφορμή την απόπειρα ενοχοποίησης κορυφαίων προσωπικοτήτων της χώρας» .     

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα