Εντολή Αυγενάκη στους δήμους: «Έξω τα μαϊμού σωματεία, από τις εγκαταστάσεις». (Οι δήμαρχοι, τι λένε;)

Με έγγραφό του προς τους δήμους όλης της χώρας ο Λ. Αυγενάκης ζητάει την αποχώρηση έως τα μέσα Μαρτίου, από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όσων σωματείων δεν έχουν εγγραφεί στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ. Φυσικά θα πρέπει ν’ αποχωρήσουν και όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί και χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις της ΓΓΑ.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ Γιώργο Πατούλη.

Ήταν αναμενόμενο, το είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Μάρτιο ακόμα ο Αυγενάκης, σε μια προσπάθεια α εξαφανίσει τα σωματεία – «μαϊμού» που είχαν μόνο την σφραγίδα για να ψηφίσουν στις εκλογές την «ημέτερο» πρόεδρο.

Κατά πως είπε ο Αυγενάκης, 3.408 αθλητικά σωματεία εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενώ εκκρεμεί η πληρωμή 1.479 ακόμη σωματείων εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.. Το κάθε νόμιμο σωματείο εισέπραξε 2.500 ευρώ αν εξυπηρετεί ένα άθλημα, ποσό που αυξάνεται κατά΄1.000 ευρώ για κάθε άλλο άθλημα.

Το Σαββιδοτεχνείο το έπιασε ο… πόνος, «ο Αυγενάκης πετάει στο δρόμο σωματεία και αθλητές», αντί να ψάξει γιατί υπάρχουν σωματεία που δεν έκαναν αίτηση εγγραφής στα μητρώα. Μήπως γιατί δεν είχαν αθλητές και μόνο την σφραγίδα για την ψήφο;

Άλλο, ωστόσο, είναι το θέμα. Οι δήμαρχοι που δεν ανήκουν στην ΝΔ θα διώξουν, όπως ο νόμος ορίζει τα σωματεία – «μαϊμού» από τις δημοτικές εγκαταστάσεις; Με το πρόσημα, βέβαια ότι τα σωματεία «δεν πρόλαβαν» να καταθέσουν αίτηση εγγραφής. Διότι και τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, αλλά δεν είναι αρκετές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα