Εντολή του ΥΠΕΞ για άμεση επιστροφή του κυβερνητικού αεροσκάφους από την Καμπούλ

Είχε σταλεί για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό Αφγανών διερμηνέων

Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό αεροσκάφος, που είχε σταλεί για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό Αφγανών διερμηνέων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, έπειτα από εντολή του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το αεροσκάφος είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ μαζί διπλωμάτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Ανησυχία φαίνεται να επικρατεί στις ΗΠΑ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Washington Post ο επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγός Κένεθ Μακένζι, δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και ρουκέτες από την πλευρά του Ισλαμικού Κράτους, όπως αυτή στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε έτοιμος για απάντηση «στον τόπο και το χρόνο που θα επιλέξουμε εμείς», με τις ΗΠΑ να δίνοντας μία πρόγευση με την αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ, χωρίς να διευκρινίσει αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων», ανέφερε μια ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα