Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την ψήφο στον Παπαδημούλη

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η εισήγηση του επικεφαλής της ευρωομάδας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ψηφιστεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ήδη δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Ελίζα Βόζενμπεργκ έχουν σπεύσει να διαχωρίσουν τη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ψήφισαν τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σημειώνεται ότι η γραμμή Μεϊμαράκη ήταν κόντρα  στη ΝΔ και στην εισήγηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Από την πλευρά της η Ελίζα Βόζενμπεργκ διέψευσε τα περί γραμμής Μεϊμαράκη, τονίζοντας:
«Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα Ευρωβουλευτων της ΝΔ η στήριξη του κ. Παπαδημουλη για την Αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τέλεια κ παύλα!

Σε δεύτερη ανάρτησή της τονίζει:
«Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη.
Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας»

Υπέρ του Δημήτρη Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με την Εύα Καϊλή, η οποία όχι μόνο καταψήφιση αλλά και «πολέμησε» την υποψηφιότητα Παπαδημούλη.
Τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο έλαβε 401 ψήφους.

Διαβάστε επίσης