Εντυπωσιακό χτύπημα κατά της παιδικής πορνογραφίας

Κάθε άλλο παρά άπραγη στέκει απέναντι στο έγκλημα και ειδικά σε αυτό της παιδικής πορνογραφίας η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν περίτρανα τα στατιστικά στοιχεία, αφού σύμφωνα με αυτά από τον Ιούλιο του 2011,όταν συστάθηκε η εν λόγω υπηρεσία, έχει χειριστεί περισσότερες από 5000 αυτοτελείς υποθέσεις. Γεγονός που διαψεύδει όσους υποστηρίζουν ότι η κατάργηση του κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως συνέπεια να χρονίζουν οι υποθέσεις παράνομων δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου. Όπως και ότι δεν εξιχνιάζονται οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια.

Από τις συνολικά 5000 υποθέσεις που έχει χειριστεί η υπηρεσία αυτή, το 25% από αυτές αφορούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Σημαντική δραστηριότητα έχει επιδειχτεί στο ευαίσθητο θέμα της παιδικής πορνογραφίας, αφού έχουν σχηματιστεί 230 δικογραφίες για παραβάσεις σχετικά με το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, από τις οποίες οι 68 αφορούσαν κατηγορούμενες που προέρχονταν από την Βόρεια Ελλάδα. Και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά, Καστοριά, Λήμνο, Κιλκίς, Φλώρινα, Σέρρες και Γιαννιτσά.

ΣΩ.ΛΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα