ΕΟΚ: «Επικίνδυνος για τον αθλητισμό και τη δημοκρατία ο Λ. Αυγενάκης»

Επικίνδυνο για τον αθλητισμό και τη δημοκρατία χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ.

Η Ομοσπονδία απάντησε στην αναφορά-καταγγελία προς το τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Η ΕΟΚ τόνισε ότι τα αθλητικά σωματεία διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γενική Συνέλευση. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την «προκλητική, υβριστική και συκοφαντική» δήλωση, όπως τη χαρακτήρισε, στην οποία προέβη ο Λ. Αυγενάκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα ”τροπολογία” του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;;;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα