Επαναλαμβάνεται η δίκη για Χριστοδουλόπουλο, απορρίφθηκε η προσφυγή της ΑΕΚ

Να επανεξεταστεί η αντιδικία ΠΑΕ ΑΕΚΛάζαρου Χριστοδουλόπουλου/ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφορικά με τις πειθαρχικές κυρώσεις και τις αποζημιώσεις που ζητά η μια πλευρά να επιβληθούν στην άλλη, αποφάνθηκε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Όμως, η νέα δίκη θα γίνει -όπως είχαν αιτηθεί παίκτης και «ερυθρόλευκοι»- με τριμελή (ένας δικαστικός και δύο δικηγόροι) και όχι με πενταμελή σύνθεση (3 δικαστικοί και 2 δικηγόροι). Ο ποδοσφαιριστής, πάντως, τουλάχιστον ως την εκδίκαση θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά με τους «κόκκινους».

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:«Το Διαιτητικό δικαστήριο έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων τις κρινόμενες εφέσεις: α) της ΠΑΕ ΑΕΚ β) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και γ) την πρόσθετη παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π. κατά της 549/2018 απόφασης της Π.Ε.Ε.Ο.Δ.

Διατάσσει κατά πλειοψηφία, την επανάληψη της συζήτησης των κρινόμενων εφέσεων: α) της ΠΑΕ ΑΕΚ β) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και γ) της πρόσθετης παρέμβασης του Π.Σ.Α.Π. κατά της 549/2018 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ) της ΕΠΟ ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου τούτου με τριμελή σύνθεση, η συζήτηση της οποίας θα γίνει με επιμέλεια των διαδίκων».

Ακόμα, απορρίφθηκε το αίτημα της ΑΕΚ να της δοθεί άδεια (όπως προβλέπεται, λόγω του μεγάλου ύψους στο ποσό) για την επιβολή προστίμου στον ποδοσφαιριστή, εξαιτίας δηλώσεων που  φέρεται να έχει κάνει περί εκβιασμών και απειλών για να υπογράψει με την ΑΕΚ. Αλλά και η προσφυγή του Ολυμπιακού στην πρωτόδικη απόφαση της ΠΕΕΟΔ (550), σύμφωνα με την οποία έκρινε αυτό αναρμόδιο να αποφασίσει για το θέμα του προστίμου και των ποινών.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση, αναφορικά με την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ.πρωτ. Ε.Π.Ο. 28172/17.09.2018) κατά (1) του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου του Χρήσου, (2) του ΠΣΑΠ ΚΑΙ (3) της ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 550/2018 απόφασης της ΠΕΕΟΔ.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση.

Εξαφανίζει την υπ’ αριθ. 550/2018 απόφαση της Π.Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.

Κρατεί και δικάζει την υπ’ αριθ. 18.729/02.07.2018 Προσφυγή της εκκαλούσας Π.Α.Ε. κατά του εφεσιβλήτου ποδοσφαιριστή και την υπ’ αριθ. 30.829/2018 Πρόσθετη Παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π.

Απορρίπτει την υπ’ αριθ. 18.729/02.07.2018 Προσφυγή της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Δέχεται την υπ’ αριθ. 30.829/2018 Πρόσθετη Παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π.».

Διαβάστε επίσης