Επανάληψη της περσινής κόντρας S.L.1 – S.L.2 με… διαιτητή την ΕΠΟ;

Μάλλον, αφού υπάρχει ασυμφωνία στις προκηρύξεις των δύο λιγκών για τις ομάδες που προβιβάζονται/υποβιβάζονται απευθείας

Σε νέα «μονομαχία» Super League 1 – Super League 2 με… διαιτητή την ΕΠΟ, φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε και τη νέα αγωνιστική χρονιά. Εξαιτίας της ασυμφωνίας που υπάρχει στις προκηρύξεις των δύο λιγκών για τις ΠΑΕ που προβιβάζονται/υποβιβάζονται.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το… ντέρμπι (με το ίδιο διακύβευμα) Football League – Super League έληξε με διπλά νικήτρια την πρώτη. Αφού τη δική της προκήρυξη ενέκρινε άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και έμμεσα το Διαιτητικό Δικαστήριο στην ομοσπονδία.

Σήμερα (11/7) το ΔΣ της Super League 2 αποφάσισε να προβιβαστούν στη Super League 1 απευθείας δύο ΠΑΕ. Όμως, η «μεγάλη» λίγκα έχει αποφασίσει -από τη δική της διοργάνωση- να υποβιβαστεί απευθείας, και αντίστοιχα να προβιβαστεί από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, μια ΠΑΕ. Και για μια θέση να γίνει μπαράζ μεταξύ της 13ης ΠΑΕ από τη S.L.1 και της 2ης από τη S.L.2. Προφανώς υπάρχει ασυμφωνία στις δύο προκηρύξεις. Αν, λοιπόν, δεν καταφέρουν να τα βρουν μεταξύ τους οι λίγκες, τότε -όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί- τη λύση θα δώσει η ΕΠΟ.

Ακόμα, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ η Super League 2 αποφάσισε η προκήρυξη να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίασή της (24/7). Γιατί ορισμένες ΠΑΕ δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν πλήρως για όσα αναφέρει και ζήτησαν λίγο χρόνο, ώστε να καταθέσουν παρατηρήσεις/προτάσεις. Αναφορικά με το εναρκτήριο λάκτισμα, προσδιορίστηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου. Υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Κατά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η έναρξη του Πρωταθλήματος 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Θα διεξαχθεί με play offs και play out, όπου θα προβιβάζονται στη Super League 1 δυο (2) ομάδες και θα υποβιβάζονται στη Football League ισάριθμες. Η ημερομηνία της κλήρωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης.

2) Στις 24 Ιουλίου 2019 και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα εγκρίνει την Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 καθώς και του Πρωταθλήματος Νέων Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Διαβάστε επίσης