Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας: Συμφωνούν όλοι. Πολλοί και οι διορισμοί

Ετοιμάζει την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ο Θεοδωρικάκος και οι βουλευτές της Ν.Δ. ανησυχούν ότι δεν θα έχουν λόγο για να εξυπηρετήσουν ψηφοφόρους τους

Οι γνώσεις του στην επικοινωνία, αλλά και στον τρόπο που σκεφτόταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Καρτερός βοήθησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σαρώσει σε όλες τις εκλογές. Ο λόγος φυσικά για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που έχει στα σκαριά την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Συμφωνούν όλοι, αλλά θέλουν να έχουν λόγο και στους διορισμούς. Δηλαδή, μια καλή θέση στο τραπέζι των διορισμών.

Τώρα ο Θεοδωρικάκος σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ έχει στα σκαριά  την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Και όπως δήλωσε «για να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ευρύτερα το πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές». Μάλιστα ως δικαιολογία ο υπουργός Εσωτερικών προέβαλλε πως «κατά την πρώτη φάση του κορωνοϊού αποδείχτηκε πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, πολύ λίγοι δήμοι έχουν επαρκή αστυνομία. Όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα που θα μπορούσε να εκπληρώσει η Δημοτική Αστυνομία. Και η Ελληνική Αστυνομία νομίζω ότι έχει ένα πολύ ευρύτερο πεδίο αρμοδιοτήτων και δράσεων απέναντι στο έγκλημα. Επομένως, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι αναγκαίο να επανιδρυθεί παντού, να καλύπτει το σύνολο των δήμων της χώρας».

Η κατάργηση

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είχε γίνει επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

Ειδικότερα η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε με το νόμο 4172 του 2013. Στο άρθρο 81 όριζε ρητά πως «Από την 23η.9.2013 καταργούνται στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δη− μοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα