Επανέρχεται το επίδομα παραμεθορίου στις Ενοπλες Δυνάμεις

Το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κονδυλίου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, απομένει για την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Το ποσό θα αντιστοιχεί σε περίπου 100-130 ευρώ το μήνα, και η χορήγησή του θα γίνει σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Εβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Τα στελέχη του στρατεύματος υπολογίζονται σε περίπου 20.000 και από τους τρεις κλάδους που υπηρετούν κυρίως σε μονάδες του Στρατού αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Ως βασικό επιχείρημα από την πλευρά των ενστόλων διατυπώνεται ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα (Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί). Κι αυτό γιατί στο παρελθόν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία φρόντισαν να το κρατούν έξω από το βασικό μισθό, όπως και τα οδοιπορικά, για λόγους καθαρά φορολογικούς. Μέχρι που η τρόικα ισοπέδωσε όλα τα επιδόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το επίδομα όσο και τα οδοιπορικά ήταν μία ελάχιστη ανταμοιβή των στρατιωτικών για την εργασία πέραν του ωραρίου, τις Κυριακές, τις αργίες, τις ασκήσεις και τις συνεχείς μετακινήσεις μακριά από τις οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης