Έπαθε καρδιακό θαυμάζοντας την ομορφιά της Αφροδίτης

Άντρας έπαθε καρδιακό επεισόδιο στη θέα της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι. Το περιστατικό συνέβησε  στη γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία.

Ειδικότερα, ένας 70χρονος Ιταλός την ώρα που παρατηρούσε το αριστούργημα του 15ου αιώνα «Η γέννηση της Αφροδίτης» υπέστη το λεγόμενο «σύνδρομο Σταντάλ».

Για καλή του τύχη όμως του 70χρονου στο μουσείο βρίσκονταν και δύο καρδιολόγοι, οι οποίοι έσπευσαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας.

Το όνομα της πάθησης οφείλεται στην Ιταλίδα ψυχίατρο Γκρατσιέλα Μαγκερίνι η οποία υπέβαλε τον εαυτό της στον κόπο να καταγράψει τις 106 ανάλογες περιπτώσεις που συνέβησαν στη Φλωρεντία μεταξύ 1977 και 1986.

Τα νοσοκομεία της Φλωρεντίας είναι πλέον συνηθισμένα σε αυτήν την κατάσταση, όπως και οι φύλακες του μουσείου οι οποίοι στον εξοπλισμό τους έχουν συμπεριλάβει και δύο απινιδωτές.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες “αρρωσταίνουν” στο Ουφίτσι, όταν στέκονται μπροστά από αριστουργήματα. Πιο συχνά συμβαίνει στα έργα του Μποτιτσέλι, αλλά και στη “Μέδουσα” του Καραβάτζιο, δήλωσε ο διευθυντής της πινακοθήκης Άικε Σμιτ, ο οποίος τόνισε ότι νωρίτερα φέτος ένας επισκέπτης λιποθύμησε στη θέα της Μέδουσας, ενώ ένας άλλος έπαθε επιληπτική κρίση, παρατηρώντας την «Άνοιξη» του Μποτιτσέλι το 2016.

Διαβάστε επίσης