Επενδύστε στην Ελλάδα, το μήνυμα Μεϊμαράκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το ταξίδι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον Καναδά όπου είχε μπαράζ επαφών με πολιτειακούς και πολιτικούς της χώρας.  Ο Πρόεδρος της Βουλής έστειλε θετικά μηνύματα για την Ελλάδα ενώ την τελευταία ημέρα των πενταήμερων επαφών του, είχε συναντήσεις και  με τους ομογενείς του Μόντρεαλ όπου τους προέτρεψε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελληνική Κοινότητα κάλεσε τους ομογενείς να ταξιδέψουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μας, λέγοντας ότι  «σε πολύ λίγο η κρίση θα είναι πίσω μας και θα την έχουμε μετατρέψει σε πραγματική ευκαιρία για την ανοικοδόμηση μιας νέας, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας».
Επ αυτού επεσήμανε πως το κλίμα έχει αναστραφεί υπέρ της Ελλάδας και μια σειρά επενδυτικών κινήσεων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα.

O κ. Μεϊμαράκης παράλληλα,  εξήρε τον ρόλο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, σημειώνοντας τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν τα ημερήσια δημοτικά σχολεία «Σωκράτης» και «Δημοσθένης» καθώς αναδεικνύουν τρίγλωσσους μαθητές οι οποίοι σημειώνουν επιτυχίες στην καναδική αλλά και στην κοινωνία του Κεμπέκ.

Παρέσχε δε τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα παρά την κρίση, στηρίζει την ελληνόφωνη εκπαίδευση στο Μόντρεαλ καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει  αποστείλει ικανό αριθμό εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μεϊμαράκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Έλληνες απόδημους του Μόντρεαλ στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριου Αγγελόπουλου, του γενικού προξένου Θάνου Καφόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας Νίκου Παγώνη και πλήθους άλλων επώνυμων και ανώνυμων της παροικίας.

Διαβάστε επίσης