Επενδύσεις της ΕΡΤ σε πρόγραμμα και αθλητικές μεταδόσεις

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του περιεχομένου του προγράμματός της

Σε σοβαρή ενίσχυση του περιεχομένου προχώρησε η ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα, με την αγορά προγράμματος από το εξωτερικό και την υπογραφή διεθνών συμφωνιών σε κινηματογραφικές ταινίες και σειρές και αθλητικές μεταδόσεις.

Το έλλειμμα δέκα ετών στην ελληνική μυθοπλασία καλύπτεται σε πρώτο στάδιο με τη σειρά «Η ζωή εν ταφώ», ενώ θα ακολουθήσει το «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη». Η ΕΡΤ με τα τέσσερα προγράμματά της κατέχει συνολικά το 10% και παραμένει από την επαναλειτουργία της το 2015 κερδοφόρος και πλεονασματική.

Στον τομέα του ξένου προγράμματος η ΕΡΤ έχει υπογράψει συμφωνίες με το BBC, τη FRANCE TV, τη RAI, τη FOX – NATIONAL GEOGRAPHIC και την ΗΒΟ, εξασφαλίζοντας ξένες, σύγχρονες, βραβευμένες σειρές μυθοπλασίας, όπως οι «The Durrells», «Wayward Pines», «Sοrelles», «Ballers», «Fargo», «Τrue Detectives» (τρίτος κύκλος), «Big Little Lies» (δεύτερος κύκλος), αλλά και σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα «Genius Einstein» και «Genius Picasso» με τον Αντόνιο Μπαντέρας, «The Story Of God» με τον Μόργκαν Φρίμαν κ.ά. Επιπλέον, έξι χρόνια μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, επανέρχεται η συνεργασία με το γαλλογερμανικό πολιτιστικό κανάλι Arte, για νέες συμπαραγωγές σε τηλεόραση και Internet.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα