«Έπεσαν να τον φάνε μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Champions League»

Τον βασικό λόγο για τον οποίο ζήτησε να αποχωρήσει ο γιός του, Δημήτρης από τον ΠΑΟΚ, ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πατέρας του παίκτη, Πρόδρομος.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι όλος ο κόσμος στον ΠΑΟΚ «έπεσε» πάνω στον Δημήτρη Πέλκα όταν η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League.

Ο πατέρας του Δημήτρη Πέλκα, σημείωσε ότι ο γιος του έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο κύκλος του στον Δικέφαλο έκλεισε, έχοντας μπροστά του το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, την Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματα που πήρε μεταγραφή ο Δημήτρης στο εξωτερικό:

«Από την Τετάρτη του αποκλεισμού μέχρι τη μεταγραφή στη Φενέρ τα συναισθήματά μου είναι από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπαλιν. Τα μισά χρόνια της ζωής του είναι στον ΠΑΟΚ και τα άλλα μισά με την οικογένειά του. Στο ποδόσφαιρο οι λύπες είναι περισσότερες αλλά μένουν οι χαρές, εισπράξαμε πολλή αγάπη για τον Δημήτρη. Η πρώτη κουβέντα του όταν είδε το προπονητικό κέντρο ήταν εδώ αισθάνεσαι πως παίζει ποδόσφαιρο, έχει μέσα ξενοδοχείο 5 αστέρων».

Για το αν έκλεισε το κεφάλαιο ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Πέλκα:

«Έκλεισε το κεφάλαιο γιατί ότι ήταν να το δώσει στον ΠΑΟΚ το έδωσε, δεν υπάρχουν άλλα να δώσει και έπρεπε να κάνει το μεγάλο βήμα. Μετά τον αποκλεισμό όλα έπεσαν πάνω του, μέχρι και απειλές είχε από οργισμένο κόσμο. Το παραμικρό που γινόταν το έριχναν στον Δημήτρη. Τα πήρε όλα στον ΠΑΟΚ, Κύπελλα, πρωτάθλημα, τους πήραν ένα πρωτάθλημα που κατέκτησαν στα χαρτιά. Ο Δημήτρης είχε πάρει πολύ προσωπικά τον στόχο του Champions League».

Για το εξωτερικό που τον βοήθησε να επιστρέψει καλύτερος στον ΠΑΟΚ:

«Εγώ είμαι υπέρμαχος της αξίας του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που τον στήριξε ήταν ο ατζέντης του, ο Πολ Κουτσολιάκος, όταν αποφασίστηκε να πάει στην Πορτογαλία δανεικός και ήταν το κλειδί για να αντιμετωπίσει διαφορετικά την ζωή. Ήρθε πολύ πιο ώριμος στην Ελλάδα μετά ο Δημήτρης. Στον ΠΑΟΚ τον βοήθησε ο Δώνης, η διαχείριση που του έκανε. Τον έβαζε σιγά-σιγά μέσα, δεν τον ξεκίνησε απότομα για να καεί. Από εκεί και πέρα και ο Τούντορ εκτίμησε την αξία του. Ο Έλληνας παίκτης είναι το εύκολο θύμα. Ο κόσμος που αγαπάει τα παιδιά δεν το φωνάζει σε αντίθεση με αυτούς που κατακρίνουν τους Έλληνες παίκτες. Η κριτική των δημοσιογράφων ήταν ακριβής και πιο ουσιαστική».

Για τη μεταγραφή στη Φενέρ:

«Ο πρόεδρος της Φενέρ στην υπογραφή πάνω του είπε δύο χρόνια σε κυνηγάω, επιτέλους σε πήρα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήθελε να τον δώσει τον Δημήτρη, δεν είναι οικονομικό το θέμα αλλά κατάλαβε ότι έκλεισε ο κύκλος του Δημήτρη στον ΠΑΟΚ, για την ώρα. Η Φενέρ έκανε 18 μεταγραφές, έδωσε 7-8 εκατομμύρια ευρώ και ο Δημήτρης ήταν από τις πιο ακριβές μεταγραφές».

Για την αδυναμία που βλέπει ο ίδιος στον Δημήτρη:

«Η βιασύνη. Του το έχω πει πως όσο μεγαλώνει θα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα