Επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά στη συνάντηση Θεοδωράκη-Κυπριανού

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, προκειμένου να ενωθεί το νησί ήταν το κυρίως “πιάτο” στη συνάντηση του Σταύηρου Θεοδωράκη με τον γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Όπως εκτιμήθηκε, η εξεύρεση λύσης παραμένει προτεραιότητα για τις πατριωτικές δυνάμεις στην Κύπρο, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να συνυπάρξουν και να αξιοποιήσουν τον τόπο τους ως μέρος της ΕΕ. Η λύση θα δημιουργήσει συνθήκες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και δεν θα αφήσει περιθώρια για επιθετικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κυπριανού επισήμαναν, από κοινού, ότι η επανέναρξη των συνομιλιών δεν θα πρέπει να καθυστερεί συνεχώς, γιατί αυτό βοηθάει μόνο αυτούς που επιδιώκουν τη διχοτόμηση του νησιού. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρέσβης ε.τ., Γιώργος Κακλίκης, η σύμβουλος του γραμματέα του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού, Οντίν Λιναρδάτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα