Έπιασαν στα «πράσα» τον Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ταχθεί πολλές φορές κατά του διαδικτύου. Για ακόμα μια φορά, όμως, προδόθηκε από τους χρήστες του και συγκεκριμένα από εκείνους του Twitter.

Όντας επίσημος καλεσμένος στην τελετή για τα χίλια χρόνια από την γέννηση του λαϊκού ποιητή Yunus Emre, προέβη να βγάλει λόγο. Σε αυτή, μίλησε για τη σημασία της τουρκικής γλώσσας, επικρίνοντας τη διαδικτυακή αργκό και τη χρήση ξένων λέξεων.

Κι, όμως, πολλοί κάπου είχαν ακούσει ξανά τα ίδια λόγια.

Ο χρήστης του Twitter «444syyh1» διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των ομιλιών του Ερντογάν και του Γιλντίριμ ήταν πανομοιότυπο και δημοσίευσε ένα βίντεο σε δύο οθόνες που δείχνει και τους δύο να λένε ακριβώς τα ίδια. «Copy – paste lider» γράφει ο χρήστης, εννοώντας ότι οι ηγέτες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.

«Η γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπεται σε κατάλληλη γραπτή γλώσσα, γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων μας», λένε και οι δύο ηγέτες.

«Οι άσκοπες συντομογραφίες, οι ξένες λέξεις, οι παράλογες εκφράσεις γίνονται συνηθισμένες μέρα με τη μέρα. Ο εθισμός της χρήσης ξένων λέξεων που βλέπουμε στις πινακίδες, την αλληλογραφία και τις συζητήσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που απειλούν το μέλλον μας» συνεχίζουν Ερντογάν και Γιλντιρίμ, με διαφορά 4 χρόνια ο ένας από τον άλλον.

«Φαίνεται πως όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορούσε τους νέους στην Τουρκία σήμερα το πρωί (Τρίτη) και πως οι γλωσσικές τους δεξιότητες ήταν τόσο τρομερές, διάβαζε ακριβώς τις ίδιες λέξεις με εκείνες του τότε πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, το 2017. Λέξη προς λέξη» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα